Sataeduun mukavasti hakijoita Huittisissa ja Kokemäellä

Uutiset

Valtakunnallinen notkahdus ei näkynyt.

Sataedu

Sataedu.

Huittisissa ja Kokemäellä Sataeduun oli yhteishaussa hakijoita enemmän kuin paikkoja oli tarjolla. Tilanne oli sama muillakin paikkakunnilla.

Valtakunnallisten tilastojen mukaan ammatillisen koulutuksen hakijamäärät notkahtivat tässä yhteishaussa. "Tätä taustaa vasten olemme erittäin iloisia Sataedun jatkuvasta vetovoimasta. Sataedun hyvä maine laadukkaan ja riittävän opetuksen antajana kantaa", toteaa rehtori Anne Laine.

Suosituimmat tutkinnot suhteessa paikkamääriin olivat media-alan ja kuvallisen ilmaisun, sähkö- ja automaatioalan, sosiaali- ja terveysalan sekä hius- ja kauneusalan perustutkinnot. Hakijoiden toiveet jakautuivat suhteellisen tasaisesti. Kiinnostus työvoimaa tarvitsevaa kone- ja tuotantotekniikka-alaa kohtaan on vahvistunut edelleen.

"Opinto-ohjaajamme ja opettajamme ovat kehittäneet yhdessä uusia tapoja tehdä koulutuksiamme tutuiksi nuorille. Olemme onnistuneet hienosti tavoittamaan peruskoululaiset ja heidän opintojensa ohjaajat", iloitsee opiskelijapalvelupäällikkö Kristiina Salmi.

Sataedun asetti ensisijaiselle hakusijalle 443 hakijaa. Haettavana oli 345 paikkaa perustutkintoihin ja 48 paikkaa tutkintoon valmistavaan koulutukseen.

Yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 16. kesäkuuta.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat