Tutkan siirtäminen voi vaikuttaa sääennusteiden tarkkuuteen Sastamalan seudulla

Uutiset

Puutetta voidaan paikata muilla aineistoilla.

Sää

Ilmatieteen laitos siirtää säätutkan Ikaalisten vesitornista Kankaanpäähän. Tästä aiheutuva parin kuukauden katkos voi vaikuttaa vähäisesti ennusteiden tarkkuuteen muun muassa Sastamalan seudulla.

Laitteiston purkaminen aloitetaan Ikaalisissa pääsiäisen jälkeen. "Kankaanpään alueen säätutkatuotanto pyritään saamaan käyntiin hyvissä ajoin ennen juhannusta", sanoo tutkija Mikko Kurri. Siirron taustalla ovat vesitornissa alkavat saneeraustyöt.

Tutkan puuttuminen verkostosta voi joissakin tilanteissa heikentää lähituntien ennusteen laatua Länsi-Suomessa. Puutetta voidaan kuitenkin paikata muilla aineistoilla.

"Meteorologi laatii sääennusteen usean eri säämallin, tutkan ja satelliitin tietojen sekä säähavaintojen pohjalta. Sääennusteiden laatuun vaikuttavat näiden pohjatietojen lisäksi mallitiedon jälkikäsittelymenetelmät sekä meteorologin oma ammattitaito ja kokemus", selittää meteorologi Anssi Vähämäki.

Suomessa on yhteensä yksitoista säätutka-asemaa.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat