Työpaikkojen radon pitää mitata mm. Sastamalassa: Velvoite tiedossa Stukin mukaan hyvin

Uutiset

Huittinen ja Punkalaidun putosivat listalta.

Radonmittauspurkki

Radonmittauspurkki.

Sastamala kuuluu paikkakuntiin, joissa työnantajien pitää mitata työtilojen sisäilman radonpitoisuus. Säteilyturvakeskus on päivittänyt luettelon.

Laki määrää työnantajat mittaamaan radonpitoisuuden, jos alueella aikaisemmin tehdyissä mittauksissa yli kymmenessä prosentissa tulos on ollut laissa säädettyä radonpitoisuuden viitearvoa suurempi.

"Mittausvelvoitekunnat ovat työnantajilla melko hyvin tiedossa", toteaa ylitarkastaja Katja Kojo.

Listalta putosivat pois muun muassa Huittinen ja Punkalaidun. Näissä viitearvon ylitysosuus laski alle kymmenen prosentin.

Kunta tai postinumeroalue eivät kuitenkaan ole ainoita mittaukseen velvoittavia tekijöitä. Esimerkiksi maanpinnan tason alapuolella olevien työtilojen radonpitoisuus on mitattava kaikkialla.

Sisäilman radioaktiivinen radonkaasu lisää suurina pitoisuuksina riskiä sairastua keuhkosyöpään. Radonpitoisuus mitataan radonmittauspurkeilla. Mittausaika on vähintään kaksi kuukautta syyskuun alun ja toukokuun lopun välisenä aikana.

· · · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat