Sastamalan valtuustossa huolta päiväkotien kunnosta Keikyässä ja Kiikassa sekä julkisen päivähoidon riittävyydestä kahdella alueella – "Ei ole tilaa uusille lapsille"

Uutiset

Varhaiskasvatuksen tilanne on toukokuussa esillä kaupunginhallituksessa.

Jenni Jokinen

Jenni Jokinen.

Varhaiskasvatuksen tilanne puhutti valtuustoa Sastamalassa. Huolta on ilmassa sekä julkisen päivähoidon paikkojen riittävyydestä että tilojen kunnosta.

Keskustan päiväkoti sulkee ovensa kesällä. Tämän jälkeen Varilan, Muistolan ja keskustan alueella julkisista päiväkodeista ovat jäljellä Koiramäen päiväkoti ja vuorohoitoa tarjoava Ojansuun päiväkoti. Lisäksi on kaksi yksityistä päiväkotia, joihin kaupunki tarjoaa palveluseteliä.

"Palveluseteli ja yksityinen päiväkoti saattaa jäädä ainoaksi mahdollisuudeksi", ennakoi ryhmänsä valtuustoaloitteen esitellyt Jenni Jokinen (sd.). Hän huomautti, että kaupunki ei voi velvoittaa perhettä ottamaan vastaan palveluseteliä.

Aloitteessa kuvaillaan Ulpun ja Tipulan päiväkotien Pehulassa sekä Kiikan päiväkodin tiloja vanhoiksi ja huonokuntoisiksi. "Suurta huolta aiheuttaa myös se, että alueen päiväkodeissa ei ole tilaa uusille lapsille", Jokinen sanoi.

Valtuustoryhmä esittää, että kaupunki ryhtyy välittömästi toimiin julkisesti tuotettujen päivähoitopaikkojen lisäämiseksi läntiselle ja eteläiselle alueelle sekä Ojansuun päiväkodin laajennusosan suunnittelun aloittamiseksi.

Päivähoitoasiat ovat kaupunginhallituksessa esillä 9. toukokuuta. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pertti Hakanen (kesk.) kertoi, että kaupunginhallitus kuulee tuolloin varhaiskasvatuksen tilanteesta.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat