Arto Satonen: Kannustinloukkuja purettava välittömästi

Uutiset

"Monilla työllistyvillä todellinen veroaste on 75 prosenttia ja jopa yli", sanoo kansanedustaja.

Arto Satonen

Arto Satonen. Kuva: Mikko Mäntyniemi

Sastamalalaisen kansanedustaja Arto Satosen (kok.) mielestä kannustinloukkujen purkamiselle on suuri tarve keskellä työvoimapulaa. Hän nosti asian esille vappupuheessaan.

"Monilla työllistyvillä todellinen veroaste on 75 prosenttia ja jopa yli, kun lasketaan verot, päivähoitomaksujen korotukset ja asuntotuen menetykset. Yhteiskunnassa on paljon korjattavaa, kun edes kokoaikatyön saaminen ei suurella osaa työttömistä paranna merkittävästi toimeentuloa", Arto Satonen sanoi.

Kannustinloukkujen purkamiselle on kansanedustajan mukaan juuri nyt kova tarve, koska samaan aikaan avoimia työpaikkoja on ennätysmäärä. Hän muistutti, että työvoimapula koskettaa lähes kaikkia toimialoja.

"Annan Marinin hallitukselle pisteet eläkeputken poistamisesta, mutta valitettavasti muut työn tarjontaa lisäävät uudistukset puuttuvat", totesi Arto Satonen.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat