Huittisissa ulkomaalaisten osuus väestöstä toiseksi korkein Satakunnassa

Uutiset

Maahanmuutosta haetaan ratkaisua maakuntaa uhkaavaan väestön vähenemiseen.

Huittinen

Huittinen.

Ulkomaan kansalaisia on Huittisissa väestöstä 4,3 prosenttia. Osuus on toiseksi korkein Satakunnassa.

Nykyisen maahanmuuton kaksin- tai kolminkertaistaminen tasapainottaisi lähes kokonaan tai kokonaan ennakoidun väestön vähenemisen vuoteen 2040 mennessä. Pito- ja vetovoimaa pitää kuitenkin kyetä parantamaan.

Satakunnassa oli raportin mukaan viime vuonna ulkomaan kansalaisia yhteensä 7276 eli 3,4 prosenttia väestöstä. Koko maassa osuus oli 5,3 %.

"Väestönkehityksen supistuvan uran taittaminen tai tasapainottaminen edellyttäisi nykyisen nettomaahanmuuton tason nostamista, maan sisäisen muuttoliikkeen osalta tulomuuttojen lisäämistä ja lähtömuuttojen vähentymistä sekä syntyvyyden palautumista 2010-luvun keskimääräiselle tasolle", sanoo johtava asiantuntija Timo Aro konsulttitoimisto MDI:stä.

Selvityksen taustalla on hallituksen tavoite vähintään kaksinkertaistaa työperäisten maahanmuuttajien määrä ja kolminkertaistaa ulkomaisten tutkinto-opiskelijoiden määrä vuoteen 2030 mennessä.

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat