Teemme teknisiä päivityksiä. Häiriöt mahdollisia.

Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta meillä tehokkaasti ja edullisesti

Perjantai 8.12.2023 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje

Kylätoiminnan palkintoja jaossa Pirkanmaalla – Nyt on aika ehdottaa!

Uutiset

Vuoden Kylän lisäksi huomioidaan Vuoden Kyläteko ja Vuoden Kylätoimija.

Lantula

Lantula. Kuva: Vuoden kylä -kilpailun esittelyvideo

Pirkanmaalla etsitään jälleen Vuoden Kylää. Lisäksi valitaan Vuoden Kyläteko ja Vuoden Kylätoimija.

"Ehdotuksen palkittavista voi tehdä kuka tahansa yksityinen henkilö, yhdistys tai kunta", kertoo kyläasiamies Jani Hanhijärvi Pirkan Kylistä. Saajat valitsee asiantuntijaraati.

Vuoden Kylän haussa on kyse arvostuksen osoituksesta, jonka saa esimerkiksi huomionarvoisesta kylätoiminnasta tai uudenlaisen toimintatavan keksimisestä. Tunnustuksen jakamisella pyritään tekemään kylätoimintaa näkyväksi suuren yleisön suuntaan.

Sastamalasta Vuoden Kylä löytyi toissa vuonna. Tuolloin huomionosoituksen sai Lantula. Maakuntien parhaina palkitut kylät osallistuvat aina seuraavana vuonna valtakunnalliseen kilpailuun. Lantula veikin voiton viime vuonna.

Vuoden Kyläteoksi voi esittää vaikkapa kylällä tehtyä yksittäistä tempausta, joka on saanut aikaan huomiota sekä liikuttanut ja puhuttanut kyläläisiä. Kyse voi olla esimerkiksi kyläkirjan julkaisusta, onnistuneesta asukashankinnasta tai vaikkapa jostakin koronavuoden erikoisuudesta.

Vuoden Kylätoimijaksi esitetään kylätoiminnan laajassa kentässä ansioitunutta henkilöä. Meriitit ovat voineet kertyä vuosikymmenien aikana tai yhtä hyvin hän on voinut toimia erityisen aktiivisesti ja tuloksekkaasti lyhyemmänkin aikaa.

Pirkanmaalla kylätoiminnan tunnustukset myöntää Pirkan Kylät. Saajat valitsee maakunnan kylät hyvin tunteva asiantuntijaraati. Siihen kuuluvat edustajat Pirkanmaan liitosta, 4H-yhdistyksestä, Maa- ja kotitalousnaisista sekä OP Tampereesta.

Palkittavat julkistetaan Pirkan päivänä 1. syyskuuta.

Ehdotuksia voi tehdä tässä linkissä toukokuun loppuun saakka.

· ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Seuraava:

    Edellinen: