Uhanalaisia lettosoita kartoitetaan Pirkanmaalla

Uutiset

Projektisuunnittelija ottaa mielellään vinkkejä vastaan.

Lettosuo

Lettosuon voi tunnistaa tarkkailemalla sammallajistoa. Kuvassa muun muassa lettolierosammalta, rimpisirppisammalta ja lettonauhasammalta. Kuva: Anna Isotalo

Pirkanmaalla inventoidaan uhanalaisia lettosoita. Maastokartoitukset jatkuvat syyskuuhun saakka.

"Letot ovat vaarassa hävitä eteläisestä Suomesta ja niiden nykytilasta on huonosti ajantasaista tietoa. Inventoinnin tavoitteena on selvittää, missä lettoja on vielä jäljellä ja miten ne voivat", kertoo projektisuunnittelija Anna Isotalo ELY-keskuksesta. Lettoja on erityisesti pohjavesivaikutteisilla alueilla.

Maastokartoitukset ovat alkaneet toukokuussa.

"Kierrän maastossa etsimässä lettoja. Katson, näkyykö lettosammalia, merkitsen löytyneet letot paikkatietomuotoon ja kirjaan tietoja letoista tablettitietokoneelle. Otan myös valokuvia kohteista sekä sammalnäytteitä lajintunnistukseen ja museoitavaksi", luettelee Isotalo.

Projektisuunnittelija ottaa kansalaisilta tietoja vastaan. "Minulle voi mielellään vinkata paikoista, joissa on lettoja", kannustaa Anna Isotalo.

Inventointihanke on osa ympäristöministeriön Helmi-elinympäristöohjelmaa.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat