"Ympäröivän yhteisön hyvinvointia edistämään" – Aito Säästöpankilta lahjoituksia mm. Sastamalaan, Huittisiin, Kokemäelle ja Säkylään

Uutiset

Yhteensä jaettiin 87 000 euroa.

Säästöpankki

Säästöpankki.

Aito Säästöpankki on jakanut toimialueelleen lahjoituksina yhteensä 57 000 euroa. Summa myönnettiin Säästöpankkien valtakunnallisen Hyviä tekoja -äänestyksen kautta.

Sastamalassa tukea sai kymmenen kohdetta sekä Huittisissa, Kokemäellä ja Säkylässä yksi kussakin. Koko toimialueelta ehdotuksia tuli kaikkiaan 175 ja lahjoituksia tehtiin 31. Ääniä annettiin yhteensä yli 46 000.

"Mitä paremmin Aito Säästöpankki menestyy, sitä enemmän voittovaroja voimme ohjata ympäröivän yhteisön hyvinvointia edistämään", avaa Aito Säästöpankin toimitusjohtaja Pirkko Ahonen. Lahjoitusten yhteismäärä oli viime vuonna 75 000 euroa ja tänä vuonna 87 000 euroa. Säästöpankkisäätiöt tukevat toimialueensa kehitystä vuosittain myös apurahoin ja avustuksin.

Paikallisten avustusten lisäksi Aito Säästöpankki lahjoitti nyt 30 000 euroa Ukrainan sodan uhrien auttamiseksi.

Lahjoitukset Sastamalaan, Huittisiin, Kokemäelle ja Säkylään

Sastamala

Kiikoisten Löytöeläinpalvelu on löytöeläinhoitola, joka vastaanottaa eri syistä avuntarpeessa olevia eläimiä, kuten kodinvaihtajia tai eläinsuojelutaustaisia lemmikkejä. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään Tassukaverille apua -kampanjaan, joka tukee vähävaraisia lemmikin akuutissa sairastumistilanteessa. Kampanja tarjoaa tukea eläinlääkärikuluihin henkilöille, joille äkillisestä, yllättävästä eläinlääkärikulusta selviytyminen on taloudellisesti vaikeaa esimerkiksi työttömyyden tai pitkittyneen sairauden vuoksi. Kampanja ei ole tarkoitettu lemmikkien sterilointiin tai rokotuksiin, vaan nimenomaan yllättäviin sairastumistilanteisiin.

Kiikoisten Maamiesseura on paikallinen, neuvontaa maaseudulla järjestävä taho. Seura omistaa yhteiskäyttöön tarkoitetun klapikoneen, joka on tullut vaihtoikään. Hyviä tekoja -lahjoituksen turvin klapikone pystytään päivittämään uuteen ja näin jatkamaan sen vuokraustoimintaa.

Kiikoisten VPK on ensilähdön sopimuspalokunta, joka hoitaa Kiikoisten ja lähialueen hälytystehtäviä. Hälytysmäärien lisääntymisen ja vaativuuden vuoksi sammutus- ja pelastuskalusto on monipuolistunut. Näin pyritään turvaamaan kansalaisten oikeanlainen ja nopea auttaminen. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään hälytyskalustolle rakenteilla olevan varaston valmiiksi saattamiseen.

Kiikoisten 4H-yhdistyksen toiminnan keskiössä ovat lasten kerho- ja päiväleiritoiminta sekä nuorten työllistämistoiminta. Hyviä tekoja -lahjoituksella yhdistys kehittää suosittua päiväleiritoimintaa ja kohtuullistaa osallistumismaksuja. Samalle leirille työllistyy seitsemän paikallista nuorta ohjaustehtäviin. Lahjoituksesta osa käytetään niin ikään nuorten työllistämiseksi hankitun jäätelökioskivaunun asianmukaiseen varustamiseen sisältä ja ulkoa.

Koluskosken seudun kyläyhdistys järjestää kyläläisille ja muille kiinnostuneille elämän iloa tuovia retkiä ja muuta mukavaa yhdessäoloa kyläyhdistyksen Kaunisranta-nimisessä yhteisessä paikassa joen rannalla. Hyviä tekoja -lahjoituksella yhdistys pystyy rakentamaan joenrantaan uimapaikan, rantaan portaat ja laiturin sekä luomaan yhteisestä paikasta näin viihtyisämmän. Osa lahjoituksesta käytetään ahkerien talkoolaisten palkitsemiseen Helsinkiin suuntaavalla bussiretkellä.

Kuorsumaan Kyläseura on Sastamalan Kiikoisissa toimiva kyläyhdistys, joka mm. ylläpitää koko kylän ja Kuorsumaanjärven kiertävää Kuasman Kiäppi -patikkareittiä ja Kuorsumaanjärven lintutornia. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään patikkareitin ja sen palveluvarustuksen kunnostamiseen ja edelleen kehittämiseen. Toimenpiteinä on tarkoitus laatia ja painattaa uusi reittiesite, rakentaa Kiikanhuhdanmäen laavun yhteyteen vessa, kunnostaa lintutornia ja sen vessaa, uusia nuotiopaikkojen renkaita sekä muuttaa taukopaikkojen vessoja kompostoiviksi kuivakäymälöiksi. Kunnostus- ja kehittämistoimenpiteitä tehdään paljon talkootöinä, mutta sen lisäksi tarvitaan tarvike- ja materiaalihankintoja sekä ostopalveluja.

Lions Club Kiikoinen on osa maailmanlaajuista lions-hyväntekeväisyysjärjestöä. Yhdistyksen pääpaino tekemisessä on oman paikkakunnan avustuskohteissa, kuten "Kehittyvä ja elinvoimainen Kiikoinen"-projektissa. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään KEEK-projektin edistämiseen, jossa tavoitteena on muun muassa luoda positiivista mielikuvaa Kiikoisista lapsiperheille, saada muuttovoittoa Kiikoisiin ja
tukea paikallisia yrittäjiä.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kiikoisten yhdistys järjestää toimintaa ja tapahtumia alueen lapsiperheille. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään kesällä uinti- ja pitsailtaan Kiikoisten rantasaunalla.

Suomen Punaisen Ristin Kiikoisten osasto pitää paikallisten ensiaputaitoja yllä. Osasto on käynyt pitämässä pieniä ensiaputuokioita esikoulussa, ala-asteella ja 4H:n leirillä. Hyviä tekoja -lahjoituksen turvin osasto pystyy tarjoamaan aikuisille hätäensiapukurssin ammattilaisen ohjaamana.

Toukolan koulun vanhempainyhdistys järjestää Toukolan koulun oppilaille erilaista toimintaa, kuten lastenkonsertteja, liikennekaupungin, joulumyyjäisiä ja juhlatarjoiluja. Hyviä tekoja -lahjoituksen avuin vanhempainyhdistys aikoo rakennuttaa koululle hiekkalaatikon alakoululaisten iloksi.

Huittinen

Huittisten Pelastakaa Lapset auttaa ja tukee vähävaraisia perheitä ja syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria. Yhdistys tukee lasten ja nuorten harrastustoimintaa sekä toisen asteen opiskelua Eväitä elämälle -ohjelman avulla, tarjoamalla nuorille esim. ruokalahjakortteja, puuttuvien harrastusvälineiden kustantamista tai aineellista apua. Hyviä tekoja -lahjoitus käytetään yhdistyksen perustoimintaan. Lisäksi suunnitelmissa on muun muassa lastentarvikekirppiksen järjestäminen, Pelastakaa Lasten 100-vuotisjuhlat ja jouluavustuksia.

Kokemäki

Teljän Partio järjestää Kokemäellä viikkotoimintaa ja retkiä alueen lapsille ja nuorille. Toiminta tapahtuu pääosin luonnossa erilaisia retkeily- ja kansalaistaitoja harjoitellen, hauskanpitoa unohtamatta. Hyviä tekoja -lahjoituksen avulla partio pystyy tarjoamaan entistä monipuolisempaa toimintaa ja hankkimaan esimerkiksi askarteluun ja käsitöihin tarvittavia materiaaleja.

Säkylä

Säkylän Urheilijoiden lentopallojaoston tarkoituksena on edistää lentopallon harrastamista seurassa ja turvata lajin säilyminen paikkakunnalla sekä tarjota sisällöltään monipuolinen urheiluharrastus ja samalla kannustaa terveellisiin elämäntapoihin. Jaosto pyrkii antamaan kaikille mahdollisuuden lajin harrastamiseen seurassa ikään katsomatta, kuitenkin painottaen enemmän nuorisotoimintaa. Hyviä tekoja -lahjoituksen avulla järjestetään seuran motivoituneille ja reippaille junioreille oma leiritapahtuma, johon pyritään hankkimaan ammattitason lajivalmennusta seuran ulkopuolelta, mahdollisesti esimerkiksi myös ravintovalmennusta sekä jotain mukavaa oheisohjelmaa kaikille seuran junioreille valmentajineen.

· · · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat