Teemme teknisiä päivityksiä. Häiriöt mahdollisia.

Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta meillä tehokkaasti ja edullisesti

Perjantai 8.12.2023 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje

Uusia hankkeita siivilleen Joutsenten reitillä: Kylissä edistetään kestäviä energiaratkaisuja ja kierrätystä

Uutiset

Puollot myös muun muassa metsästysmajan huoltorakennukselle, elämystorille, luontopolun kunnostukselle ja kotitarveviljelyn edistämiselle.

Joutsenten reitti, hallitus

Joutsenten reitin hallitus Levon metsässeuran majalla Houhajärvellä. Kuvassa vasemmalta Marko Kosonen (uusi), Tuija Ojala (puheenjohtaja), Riikka Peippo, Joni Lepistö (uusi), Outi Lepistö, Petri Rinne (sihteeri, toiminnanjohtaja), Kari Jokinen, Helena Manninen, Sari Torpo, Hanna-Mari Vuorisalo, Tanja Aarnikuru (ensimmäinen varapuheenjohtaja) ja Piritta Eskola. Hallituksen jäsenistä Annika Eklöf (toinen varapuheenjohtaja) ja Anne Kaasalainen olivat estyneitä. Kuva: Eeva Raukko

Kylien kestäviä energiaratkaisuja ja kierrätystä edistetään Joutsenten reitillä. Satafoodin hanke sai rahoitukselleen puollon.

Tavoitteena on myös uuden tiedon ja vastuullisuusajattelun lisääminen niin maaseutuyhteisöissä kuin yksityisten toimijoiden keskuudessa. Kylillä jo käytössä olevia energiaratkaisuja ja kierrätyspisteitä kartoitetaan sekä järjestetään infotilaisuuksia.

Sastamalassa, Huittisissa, Punkalaitumella ja Hämeenkyrössä on lähes seitsemänkymmentä toiminnallista kylää.

Joutsenten reitin uudistunut hallitus käsitteli kuusi hankehakemusta Levon metsästysseuran majalla Houhajärvellä Sastamalassa. Jokaisen rahoitusta päätettiin puoltaa.

Vihreä valo näillekin hankkeille Sastamalassa, Huittisissa ja Punkalaitumella

Sastamalassa toimiva Salokunnan Metsästysseura parantaa Masossa sijaitsevan metsästysmajan ja lahtivajan käytettävyyttä uudella huoltorakennuksella. Siihen tulee WC-, pukeutumis- ja suihkutilat sekä sauna. Perinteikäs metsästysmaja on 1940-luvulla rakennettu Nokia Oy:n metsäkämpäksi. Vuosikymmenten kuluessa rakennuksen käytöstä on tullut myös kyläyhteisölle ja kaikille muillekin avointa – siellä järjestetään esimerkiksi juhlia, kerhoja, kokouksia ja luontoon liittyviä urheilutapahtumia.

Huittisissa muutetaan kaupungin tori elämystoriksi. Siitä tulee matalan kynnyksen paikka järjestää ohjelmaa. Asukkaita aktivoidaan omaehtoisen kulttuurin tuottamiseen. Elämystorille rakennetaan tapahtumalava ja pergolakatos.

Punkalaitumen 4H-yhdistys kunnostaa Riuttaissuon luontopolun koululaisryhmille, perheille sekä matkailijoille viihtyisäksi oppimis-, ulkoilu- ja kohtaamispaikaksi. Riuttaissuo on Pärnänmaassa Vammalantien varrella, noin kymmenen kilometrin päässä kunnan keskustasta. Luontopolusta tehdään lapsille ja nuorille opettavainen retkipaikka, jossa he pääsevät vahvistamaan suhdettaan luontoon. Kunnostus toteutetaan lapsia ja nuoria kiinnostavalla tavalla sekä heitä osallistaen.

ProAgria Länsi-Suomi innostaa ja kannustaa lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään kotitarveviljelyyn. Samalla lisätään ihmisten tietoisuutta ilmastonmuutoksen vaikutuksista ruuan kasvatukseen sekä ruokatuotannon ekologisuudesta ja vaikutuksista luonnon monimuotoisuuteen. Hankkeessa perustetaan puutarhoja, järjestetään työnäytöksiä ja kesäleirejä, opintomatkaillaan sekä pidetään infotilaisuuksia. Joutsenten reitiltä alueiden välisessä hankkeessa on mukana Huittinen. Käynnistyäkseen hanke vaatii myös Leader Karhuseudun ja Ykkösakselin puollot.

Nuoriso-Leader-hakemuksista hyväksyttiin 4H CAMP -nuorisoryhmän kansainvälinen nuorten kesäleiri Sastamalassa seurakunnan leirikeskuksessa ja Graffitikurssi-nuorisoryhmän hanke, jossa järjestetään graffitikurssi Kiikassa.

· · · · ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Seuraava:

    Edellinen: