Vitikkalan suku koolla Kokemäellä

Uutiset

Jälkeläisiä on pitkälti toistakymmentätuhatta.

Kokemäen seuratalo

Kokemäen seuratalo.

Kokemäellä vietetään Vitikkalan suvun tapaamista perjantaina ja lauantaina. Sukujuhlan lisäksi kahteen päivään mahtuu paljon muutakin ohjelmaa.

Vitikkalan suvun jälkeläisiä on pitkälti toistakymmentätuhatta laajalti Satakunnassa ja nykyisin myös muualla Suomessa. "Sukuyhdistyksen tehtävänä on vaalia suvun historiaa ja perinteitä", kertoo suvunvanhin, sukuneuvoston puheenjohtaja Leena Kiili Sastamalasta.

Tapaamisen ensimmäiseen päivään kuuluu opastettu kierros Vitikkalan Rusthollissa ja kevyt iltapala. Toisen päivän aamuna sukuneuvoston edustajat kunnioittavat suvun esivanhempia. He laskevat seppeleen säterinratsutilallinen Kaarle Vitikkalan ja vaimonsa Eeva Kristiina Vikbergin haudalle. Sukujuhla pidetään perinteikkäässä Kokemäen Seuratalossa, jossa nautitaan satakuntalaisen pitopöydän antimista ja päätetään sukuyhdistyksen sääntöjen mukaiset henkilövalinnat. Lopuksi on bussikierros Hassalan, Potin ja Säterin tiloille, jotka ovat suvun kantatiloja.

Sukuyhdistyksen toimintaa ovat rajoittaneet korona-aikana suositukset ja rajoitukset. "Kun henkilövalinnat päätetään paikan päällä, sukulaiset pääsevät tutustumaan valittuun sukuneuvostoon kasvotusten", iloitsee Leena Kiili. "Sukuneuvosto toivoo aktiivista osallistumista ja uusia henkilöitä toimintaansa", hän sanoo.

Vitikkalan sukuyhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen Kaarle Vitikkalan jälkeläinen ja hänen puolisonsa. "Hieno perintö omille lapsille on tuoda heidät mukaan sukuyhdistykseen jo nuorena", kannustaa Leena Kiili.

Sukutapaamisen teemana on "Juurilla Kokemäellä".

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat