Tuomi Logistiikalle tyrmäys: Sivistyslautakunta linjasi liikennöitsijävetoisen mallin puolesta Sastamalassa

Uutiset

Voittaneessa esityksessä vedotaan muun muassa asiakastyytyväisyyteen ja kyselyjen tuloksiin.

Linja-autopysäkki, linja-auto

Sastamalassa sivistyslautakunta käsitteli oppilaskuljetusten organisointia. Päätökseksi tuli liikennöitsijävetoinen malli äänin 2-6 ja yksi tyhjä.

Kasvatusjohtaja Pekka Kares esitti oppilaskuljetusten suunnitteluun, kilpailuttamiseen ja toteutukseen Tuomi Logistiikkaa sekä yhtiön ja kaupungin yhteistä kehityshanketta henkilöliikenteen yhdistelystä. Tarkemmat päätökset järjestelystä tehtäisiin myöhemmin. Tavoitteena oli, että Tuomi Logistiikka vastaa jatkossa henkilöliikennekokonaisuuden suunnittelusta ja toteuttamisesta. Ratkaisu mahdollistaisi paikallisten liikennöitsijöiden kannattavan toiminnan ja olisi myös kaupungin kannalta kustannustehokas.

Jäsen Leevi Karisalmi (sd) teki vastaesityksen. Sen mukaan sivistyslautakunta päättää erilaisia toimintamalleja, asiakastyytyväisyyttä ja koulukuljetuskyselyssä saatuja vastauksia punnittuaan, että oppilaskuljetuksia koskeva henkilöliikenteen suunnittelu ja toteutus koko kaupungissa järjestetään liikennöitsijävetoisella toimintamallilla. Tämä otetaan käyttöön mahdollisimman pian, viimeistään ensi vuoden syksyllä.

Äänestyksessä Leevi Karisalmen taakse asettuivat puheenjohtaja Minna Isotalo (sd), varajäsen Steven Buckingham (kok), Jalmari Kulmala (kesk), Sara Uusi-Rauva (kok) ja Pirjo Vuorinen (kesk). Kasvatusjohtaja Pekka Kareksen esitystä tukivat Timo Haapanen (vas) ja Irmeli Kulonpää (ps).

Tyhjää äänesti varajäsen Jarno Manni (ps). Hänen keskustelun kuluessa tekemänsä esitys kaupungin oman joukkoliikenneyksikön perustamisesta kaatui vailla kannatusta.

Varapuheenjohtaja Janne Prihti (ps) ja Lauri Haapamäki (kok) eivät esteellisinä osallistuneet päätöksentekoon. Prihtin tilalla oli Manni ja Haapamäen tilalla Buckingham.

Päätökseen eriävän mielipiteen jätti Irmeli Kulonpää.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat