Tuulivoimapuiston kaavoituksesta valitettu Sastamalassa: Tekijä hakenut alueelle rakennuslupia

Uutiset

Oikaisuvaatimuksessa vedotaan muun muassa maanomistajien tasapuoliseen kohteluun.

Sastamala, Kärmekallio, oikaisuvaatimus

Kiinteistöt, joille rakennuslupia haetaan. Sinisellä katkoviivalla piirretyt ympyrät kuvaavat aluetta, jolle tuulivoimaloita ei voisi sijoittaa valtuuston asutukselle määrittämän 1,2 kilometrin etäisyyden perusteella. Kaava-alue on rajattu vahvemmalla mustalla viivalla. Kuva: Sastamalan kaupungin päätöksentekoaineisto

Sastamalassa Kärmekallion tuulivoimapuiston kaavoituksen käynnistämisestä on jätetty yrityksen nimissä oikaisuvaatimus. Tekijä vuokrasi alueelta alkuvuodesta kaksi kiinteistöä ja sittemmin osti niistä toisen.

Oikaisuvaatimuksen mukaan maanomistajia ei ole kohdeltu tasapuolisesti. Tekijä on hakenut kiinteistöille rakennuslupia, joita ei ole käsitelty. Toiselle kiinteistölle rakennuslupaa ei ole ollut mahdollista myöntää, koska se on keskellä vireillä olevaa tuulivoimapuistoa. Kyseisen kiinteistön tekijä on ostanut 10. helmikuuta. Toisen kiinteistön osalta rakennuslupaa ei ole ollut mahdollista käsitellä, koska hakija ei ole toimittanut puuttuvia asiakirjoja.

Haetuista rakennuspaikoista toinen on merkittävää hajuhaittaa aiheuttavan vanhan kaatopaikan läheisyydessä. Toinen rajautuu turvaetäisyyksiä edellyttävään voimajohtolinjaan.

Tekijä vetoaa oikaisuvaatimuksessa myös vääriin taustatietoihin, tuulivoimatoimijalta pyydetyn selvityksen oikeellisuuteen, esteellisyyteen ja tietopyyntöön. Kaupunginhallitus on päättänyt kaavoitussopimuksen hyväksymisestä ja osayleiskaavoituksen käynnistämisestä toukokuun lopussa. Oikaisuvaatimuksessa vaaditaan asian palauttamista uudelleen valmisteluun sekä täytäntöönpanon keskeyttämistä.

Kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg esittää kaupunginhallitukselle, että oikaisuvaatimus hylätään oikeudellisesti perusteettomana.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat