Sastamalan kaupungilla ei juridista vastuuta Kiikan Hallitalon tilanteessa: Osakkeet myyty laillisesti

Uutiset

Selvittelyssä tilojen hyödyntäminen esimerkiksi kirjaston osalta.

Kiikan uimahalli

Kiikan Hallitalo.

Kiikan Hallitalon tilanne oli käsiteltävänä Sastamalan kaupunginhallituksessa. Kiinteistöosakeyhtiön ahdinko on ollut esillä julkisuudessa.

Kaupunki on saamiensa yhteydenottojen perusteella selvittänyt asiassa erilaisia vaihtoehtoja. Juridista vastuuta kaupungilla ei kuitenkaan ole. Lainsäädäntö asettaa viitekehyksen, joka rajoittaa toimintamahdollisuuksia. Kaupunki ei voi erikseen esimerkiksi tukea yksityisen osakeyhtiön toimintaa.

Valtuuston hyväksymä strategia ohjaa kaupungin toimintaa. Omistajapolitiikassa linjauksena on tarpeettomien kiinteistöjen myyminen. Kaupunki toteaa myyneensä laillisesti ja tarjouskilpailuun perustuen tarpeettomiksi käyneet osakkeensa Kiikan Hallitalosta.

Joukko kiikkalaisia yhteisöjä jätti aloitteen, jossa kaupungilta vaaditaan toimia tilanteen korjaamiseksi. Aloitteessa viitataan kiinteistöosakeyhtiön tilojen hyödyntämiseen kaupungin palveluissa. Näitä mahdollisuuksia kaupunki tutkiikin esimerkiksi korjaustarpeessa olevan kirjaston osalta.

Kaupunkia on arvosteltu siitä, että se myi osakkeensa eli käytännössä uimahallin ostajalle, joka ei ole maksanut osuuksiaan. Tapausta on käyty läpi muun muassa Ylen MOT-ohjelman juttukokonaisuudessa.

Maire Villo (ps.) esitti kaupunginhallituksen kokouksessa, että asian käsittely jätetään pöydälle lisäselvityksiä varten. Esitys kuitenkin raukesi kannattamattomana. Villo kirjautti päätökseen eriävän mielipiteen.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat