Sastamalassa poljetaan pyöräteitä ja tienataan: Sovelluksella kerätään virtuaalisia marjoja ja hedelmiä

Uutiset

Väylävirasto saa älypuhelimella nauhoitettavista videoista tietoa reittien vaurioista.

Crowdsorsa

Älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella kerätään virtuaalisia palkintoja ja nauhoitetaan videota.

Pirkanmaalla kartoitetaan pyöräteiden kuntoa muun muassa Sastamalassa. Väylävirasto hyödyntää työssä joukkoistetun datankeruun mobiilipeliä.

Osallistumiseen tarvitsee älypuhelimen ja ilmaisen Crowdsorsa-sovelluksen sekä polkupyörän ja ohjaustankoon kiinnitettävän puhelinpidikkeen. Pyöräteille on ripoteltu virtuaalisia marjoja ja hedelmiä yli kahden euron arvosta kilometriä kohden. Niitä kerätään nauhoittamalla tietä videota.

"Pirkanmaan pyöräteissä riittää kartoitettavaa yli 400 kilometriä, joten ahkerimmilla polkijoilla on taas hyvä mahdollisuus päästä jopa yli sadan euron ansioihin", sanoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Palkkion osallistujat saavat suoraan pankkitililleen. Käyttäjien keräämistä videoista analysoidaan tekoälyn avulla pyöräteiden vauriot.

"Pelin avulla saamme ajankohtaista tietoa pyöräteiden kunnosta sekä siitä, miten voimme parhaiten hyödyntää päällystystöihin varattua rahoitusta", toteaa Väyläviraston projektipäällikkö Susanna Suomela.

Pirkanmaalla kartoitus alkaa säävarauksella lauantaina 9. heinäkuuta kello 10.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat