Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta tehokkaasti ja edullisesti!

Perjantai 12.4.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Eero Kumannon taidetta ja pienoismalleja näyttelyssä: Taiteilijan kiinnostus autoihin, scifiin ja suunnitteluun heräsi jo lapsuudessa

Uutiset

Töissä näkyy vahvasti tausta teollisena muotoilijana.

Eero Kumanto

Eero Kumanto. Kuva: Taito-Finlandia

Sastamalalaisen taiteilijan Eero Kumannon taidetta on esillä Auton ja tien museo Mobiliassa Kangasalla. Hänet tunnetaan kustom kulture -taiteilijana, pienoismallinrakentajana ja graafisena suunnittelijana.

Näyttely koostuu Eero Kumannon robottimaalauksista ja -piirroksista sekä uniikeista pienoismalleista ja pienoismallitauluista, joissa hän yhdistelee taidemaalausta ja pienoismallinrakentamista. Mukana olevissa töissä näkyy vahvasti taiteilijan tausta teollisena muotoilijana sekä jo lapsuudessa herännyt kiinnostus autoihin, scifiin ja suunnitteluun.

Eero Kumannon työt ammentavat monipuolisesta kustom kulture -maailmasta. Se on sekoitus muun muassa sarjakuvaa, tatuointiaiheita, vintagea, tikiä, graffiteja ja hot rod -autoja.

Pienoismallinrakentajana Eero Kumannon osaaminen on huomioitu Vuoden Artesaani -ehdokkuutena vuonna 2015 ja Taito-Finlandia-ehdokkuutena vuonna 2018. Hänen töihinsä voi tutustua tässä.

Eero Kumannon näyttely Autoja & Robotteja, Auton ja tien museo Mobilia, Kustaa Kolmannen tie 75, Kangasala. Avoinna 14.8. saakka joka päivä klo 10-18, 15.8.-9.9. joka päivä klo 10-16.

·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen: