Teemme teknisiä päivityksiä. Häiriöt mahdollisia.

Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta meillä tehokkaasti ja edullisesti

Perjantai 8.12.2023 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje

Taidetta maatuvista materiaaleista Pirunvuorella: Heidi Piippoa ja Sanna Ristolaista yhdistää erityinen luontosuhde

Uutiset

Pastelliliidut on tehty itse rasvattomasta maidosta.

Taidetta maatuvista materiaaleista

Yleiskuva näyttelystä.

Sastamalassa Pirunvuoren Kivilinnassa on kuvataiteilijoiden Heidi Piipon ja Sanna Ristolaisen taidetta. Esillä on luontoaiheisia teoksia.

Töiden sisällöt liikkuvat herkistä mielenmaisemista konkreettiseen luontokuvaukseen. Luonnollisuus on ollut myös vahvasti läsnä teoksia suunniteltaessa ja niitä tehtäessä. Taiteilijat ovat tavoitelleet mahdollisimman pientä hiilijalanjälkeä. Teokset ovat biohajoavia.

Heidi Piippoa ja Sanna Ristolaista yhdistävät erityinen luontosuhde sekä tapaa elää ja tehdä taidetta. "Taide syntyy luonnon inspiroimana ja siitä lumoutuneena", kertovat taiteilijat. Luonto toimii myös terapeuttisena vastapainona kiireessä, sillä se voimaannuttaa ja vaikuttaa kohottavasti mielialaan. Luonnosta saa voimaa, kun ajalle tyypillinen hektisyys ja selviytymisen pakko kuluttaa henkisiä voimavaroja.

Sanna Ristolainen: Hämärissä

Sanna Ristolaisen pastellimaalaus Hämärissä.

Sanna Ristolainen: Surunsiemeniä

Sanna Ristolaisen pastellimaalaus Surunsiemeniä.

Kivilinnan näyttelyssä Sanna Ristolaiselta on mukana aiheeseen liittyviä teoksia eri vuosilta. Ne kuvaavat osittain suoraan luontoa ja luontosuhdetta sekä tunteentiloja, joita syntyy mielen rauhoittuessa. Ristolainen valmistaa pastellitöissä käyttämänsä pastelliliidut itse luonnonpigmenteistä ja rasvattomasta maidosta. Hänen käyttämänsä paperi on happovapaata.

Heidi Piippo: Tyven, Monumentti, Viljava maa

Heidi Piipon teokset Tyven, Monumentti ja Viljava maa.

Heidi Piipon taiteen teemat ovat yleisinhimillisiä. Hänen sisäänpäin kääntyneet teokset välittävät erilaisia mielentiloja tunneherkän ihmisen kokemusmaailmasta käsin. Näyttelyn kasvoaiheiset reliefit ovat valmistuneet vuonna 2019 syntyneen ympäristötaideteoksen tekoprosessissa käytettyjen kasvomuottien pohjalta. Töiden materiaalit ovat pääosin puuta, tuhkaa ja jäkälää.

Taidenäyttely on Pirunvuoren Kivilinnassa avoinna 31.7. saakka joka päivä klo 11-17. Vapaa pääsy.

· · ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Seuraava:

    Edellinen: