Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta tehokkaasti ja edullisesti!

Torstai 23.5.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Näistä ideoista nuoret valitsevat Sastamalassa: Osallistuvan budjetoinnin loppusuoralla mm. eläinavusteista toimintaa ja mopoalue

Uutiset

Viranhaltijoista koottu raati asetti budjetit.

Sastamala

Sastamalassa osallistuvan budjetoinnin loppusuoralla olevat seitsemän hanketta on julkistettu. Toteutuksesta päättävät nuoret.

Äänestykseen edenneet hankkeet ovat tässä:

Subsoccer sisäjalkapallopeli

Subsoccer on jaloilla pelattava pelipöytä, jossa pelaajat istuvat vastakkain maalipenkkien päällä ja yrittävät potkaista pallon vastapäätä istuvan vastustajan maaliin. Subsoccer on kooltaan 293 × 89 senttiä ja se sijoitetaan sisätiloihin.

Sisäjalkapallopelejä sijoitetaan kaksi kappaletta kuhunkin yläkouluun sekä yhdet kappaleet lukiolle ja Saskyn toimipisteelle.

Kustannusarvio 10 000 e

Eläinavusteinen toiminta

Syksyn 2022 aikana järjestetään eläinavusteista toimintaa yläkouluikäisille nuorille vapaa-ajalla ja koulupäivän aikana. Eläinavusteinen ryhmätoiminta vahvistaa vuorovaikutustaitoja, tukee oppimista, vahvistaa itsetuntoa ja opettaa keinoja kohdata haastavia tilanteita. Eläinten kanssa toimiminen tuottaa myös iloa ja hyvää oloa.

Toimintaa toteutetaan pienryhmätoimintana koirien kanssa. Eläinavusteisessa ryhmätoiminnassa harjoitellaan uusia ja vahvistetaan olemassa olevia taitoja yhdessä muiden kanssa. Ryhmien toiminta muotoutuu tarkemmin ryhmään osallistuvien kiinnostuksen, kokemuksen ja tarpeiden mukaisesti. Toiminta voi sisältää myös opetusta koiran hoitoon ja koulutukseen liittyen.

Kustannusarvio 10 000 e

Penkit ja roskikset

Sijoitetaan penkkejä ja roskiksia eri puolilla kaupunkia paikkoihin, joissa nuoret viettävät vapaa-aikaansa. Penkkien ja roskien sijoittelulla nuorten suosimiin paikkoihin tuetaan nuorten kohtaamisia ja toteutetaan kestävän kehityksen periaatteita

Kustannusarvio 10 000 e

Asfalttipohjainen koripallokenttä

Asfalttipohjainen koripallokenttä sijoitetaan Hopun ulkoilualueella kioskirakennuksen taakse. Koripallokenttään kuuluvat kaksi koria sekä asfaltoitu täysikokoinen kenttä.

Kustannusarvio 30 000 e

Ulkokuntosali

Kaalisaaren aluetta kehitetään rakentamalla ulkokuntosali painopakka-laitteilla. Rakentamisen kustannukset sisältävät laitekustannukset (2500-5000 e/laite) sekä pohjatyöt.

Kustannusarvio 30 000 e

Pieni skeittiramppi

Kaalisaaren skeittiparkkia kehitetään sijoittamalla nykyisen skeittiparkin viereen pienempi skeittiramppi. Uuden skeittirampin sijoittaminen Kaalisaareen edellyttää uuden alueen asfaltointia. Skeittiramppi rakennetaan betonista ja se sijoitetaan asfaltoidulle alueelle. Skeittirampin suunnitteluun osallistetaan mahdollisuuksien mukaan sastamalalaisia nuoria.

Kustannusarvio 50 000 e

Mopoalue

Asfaltoidun mopoalueen rakentaminen Sastamalan alueelle kymmenen kilometrin säteellä Sastamalan keskustasta.

Huomioitavaa:

Sastamalan kaupungilla ei ole äänestysvaiheessa mahdollista varmuudella osoittaa paikkaa mopoalueelle, eikä varmistaa mopoalueen toteutumista asfaltoidulle alustalle. Mopoalueen sijainti ratkeaa, mikäli mopoalue äänestetään toteutettavaksi ideaksi.

Mikäli mopoalue menestyy äänestyksestä, mutta sille ei löydy paikkaa, hanke siirretään jatkokäsittelyyn ja seuraavaksi eniten ääniä saanut osallistuvan budjetoinnin ehdotus toteutetaan.

Kustannusarvio 50 000 e

Kaikkiaan ideoita tuli 24. Kaupungin viranhaltijoista koottu raati valitsi äänestykseen edenneet hankkeet ja asetti kustannusarviot. Arviointiryhmään kuuluvat kasvatusjohtaja Pekka Kares, hyvinvointikoordinaattori Jenni Sorsa, nuoriso- ja liikuntapäällikkö Tiina Haronoja, elinkeinojohtaja Tanja Aarnikuru sekä tekninen johtaja Kimmo Toukoniemi.

Yläkoululaiset ja toisen asteen opiskelijat äänestävät hankkeista 23.-25. elokuuta.

·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen: