Piikajärven lentokentällä liikkumista halutaan rajoittaa Kokemäellä, taustalla mm. ajoneuvojen ja lentokoneiden kohtaamiset

Uutiset

Alueen suuri koko houkuttelee oikaisemaan.

Piikajärven lentokenttä

Piikajärven lentokenttä.

Kokemäellä liikkumista ja oleskelua Piikajärven lentokentällä halutaan rajoittaa. Taustalla ovat muun muassa sattuneet vaaratilanteet.

Pinta-alaltaan lentokenttä on lähes 44 hehtaaria. Sen suuri koko houkuttelee oikaisemaan alueen halki.

Ajoneuvojen ja lentokoneiden kohtaamisia todetaan tapahtuneen useita. Erityisen vaaralliseksi mainitaan kiitoteillä hurjastelevat moottoripyörät ja mopot. Lentokentällä sekä rakennusten ympäristössä ja jopa halleissa on liikkunut ihmisiä, jotka eivät sinne kuulu.

Joissain tapauksissa taustalla on myös tietämättömyyttä. Saatetaan tietää, että lentokentälle ei saisi mennä, muttei tiedetä mihin saakka saa mennä.

Aluetta ei ole aidattu. Tieuria on yritetty sulkea erilaisin keinoin, mutta avoimessa kangasmaastossa esteet on helppo kieltää.

Piikajärven lentokenttä on ilmailuharrastajien ympärivuotisessa käytössä. Siellä on aktiivista purje- ja moottorilentotoimintaa sekä radio-ohjattavien lennokkien lennätystä.

Hakemuksen liikkumis- ja oleskelurajoituksen asettamisesta on jättänyt lentokenttää ylläpitävä Piikajärven Ilmailuyhdistys.

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat