Keikyässä kohennetaan ulkonäköä ja tuuletetaan kansallispukuja

Uutiset

Perinnepäivässä on ohjelmaa koko perheelle.

Keikyän Kotiseutumuseo.

Sastamalassa Keikyän Kotiseutumuseolla vietetään Perinnepäivää sunnuntaina 21. elokuuta kello 12-16. Teemana on Ulkonäön kohentaminen.

Perinnepäivässä pääsee tutustumaan kampaamoon vuosikymmenten takaa. "Kokonaisuus on hiljattain saatu lahjoituksena. Välineet ovat olleet Kaarina Madekiven pitämän kampaamon käytössä", kertoo puheenjohtaja Heli Vinha. Madekivi aloitti kampaamon pitämisen 1940-luvulla Karvon talossa
Finniksen alueella. Jussinpeltoon he muuttivat 1950-luvulla. Toiminta jatkui parturina 1960- ja 1970-luvuilla.

Museon näyttelyt ovat avoinna. Pienoisnäyttelyissä on esillä perinnepelargoneja ja vanhoja valokuvia Keikyästä niin kyliltä, voimalaitokselta kuin meijeriltäkin. Toki myös perusnäyttely on katsottavissa.

Lapsille ja miksei aikuisillekin on perinneleikkejä. Keikyäläiset kumipallot ainakin ovat niissä käytössä. Paikalla on myös lampaita, kaneja ja kanoja.

Kansallispukujen tuuletuspiknikiä vietetään Perinnepäivän yhteydessä. "Toivomme, että kansallispukuja harrastavat tulisivat paikalle kansallispukuihin pukeutuneina toisiaan tapaamaan", sanoo Heli Vinha.

Kahviosta voi ostaa pientä syötävää ja juotavaa.

Perinnepäivään mielellään polkupyörillä tai kävellen

Museon väki pyytää, että mahdollisuuksien mukaan paikalle tultaisiin polkupyörillä tai kävellen. Autojen parkkipaikalta on noin 250 metrin kävelymatka.

Keikyän Kotiseutumuseoon ja Perinnepäivään on vapaaehtoinen pääsymaksu.

Perinnepäivä su 21.8. klo 12-16 Keikyän Kotiseutumuseolla, Museontie 14, Sastamala. Vapaaehtoinen pääsymaksu.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat