Omenoista valtaosa menee hukkaan – Kaltsilassa parahdetaan: "Mielestämme ihan hullua"

Uutiset

Vanhakylä gårdissa mehustetaan koko syksy.

Omenat

Hyvät omenat antavat hyvää mehua.

Sastamalan Kaltsilassa pihaomenat muuttuvat jälleen mehuksi. Vanhakylä gårdin mehustamo on auki koko syksyn.

"Hyvä lähtökohta mehustamisessa on se, että hyvät omenat antavat hyvää mehua. Kauneusvirheet eivät haittaa, mutta omenoiden pitäisi olla niin hyväkuntoisia, että niitä voisi syödä sellaisenaan. Pilaantuneet tai mädäntyneet omenat eivät sovi mehustettavaksi", kertoo toimitusjohtaja Karin Ringbom.

Kotipihoissa ympäri maan kasvaa arviolta noin 20 miljoonaa kiloa omenoita. Iso osa päätyy hukkaan.

"Omenoista yhdeksän kymmenestä jää käyttämättä, mikä on mielestämme ihan hullua", parahtaa Karin Ringbom. "Siksi toivomme, että mahdollisimman moni ottaisi pihaomenat hyötykäyttöön ruokahävikin vähentämiseksi. Mehustaminen on oivallinen, helppo ja herkullinen tapa ottaa satoa talteen", hän jatkaa.

Vanhakylä gårdin mehustamossa mehu pastöroidaan ja pakataan kolmen litran hanapakkauksiin. Menettely takaa korkean hygienian ja säilyvyyden. Pastöroitu omenamehu säilyy avaamattomana normaalissa huoneenlämmössä noin vuoden.

Jonojen välttämiseksi Vanhakylä gårdin mehustamo mehustaa ajanvarauksella. Ajan varaaminen onnistuu kotisivujen kautta. Mehun valmistumista odotellessa voi käydä kävelyllä kartanon puistossa tai juoda kahvit väentuvassa.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat