Katalysaattorivarkauksia torjutaan yritysten ja poliisin yhteistyöllä, aloite tehtiin Lounais-Suomesta

Uutiset

Rikollisia kiinnostavat laitteiden sisältämät arvometallit.

Katalysaattori

Katalysaattori sisältää arvokkaita metalleja. Kuva: Pixabay

Poliisi ja yritykset ovat ryhtyneet uudenlaisiin toimiin katalysaattorivarkauksien estämiseksi. Aloite lähti Lounais-Suomesta.

Jatkossa isoimmat katalysaattoreita kierrättävät yritykset vaativat todistuksen laitteen alkuperältä. Tavoitteena on rajoittaa varastettujen katalysaattorien markkinoita ja torjua voimakkaasti kasvanutta ilmiötä. Tilastojen mukaan rikokset eivät ole vähenemässä.

"Uusi toimintamalli perustuu vapaaehtoisuuteen ja yritysten omaan tahtoon varmistua siitä, että niiden haltuun ei päätyisi anastettuja katalysaattoreita", kertoo rikoskomisario Mika Paaer Lounais-Suomen poliisista.

Katalysaattorit kiinnostavat varkaita niiden sisältämien arvometallien takia. Yhden katalysaattorin arvo voi olla muutamasta kymmenestä eurosta aina tuhanteen euroon.

Todistus katalysaattorin alkuperästä voi olla esimerkiksi auton romutustodistus tai kuitti katalysaattorin vaihtotyöstä.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat