Teemme teknisiä päivityksiä. Häiriöt mahdollisia.

Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta meillä tehokkaasti ja edullisesti

Perjantai 8.12.2023 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje

Sastamalan kaupunginhallitus linjasi liikennöitsijävetoisen mallin puolesta selkein luvuin

Uutiset

Päätös vastoin viranhaltijaesitystä.

koulukuljetus, oppilaskuljetuskoulukuljetus, oppilaskuljetus, linja-auto

Koulukyyti. Kuva: Liikenneturva

Joukkoliikenteen ja oppilaskuljetusten linjaratkaisu oli kaupunginhallituksen käsiteltävä Sastamalassa. Liikennöitsijävetoinen malli voitti äänin 3-8.

Kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg esitti kaupunginhallitukselle, että Tuomi Logistiikka hoitaa joukkoliikenteen sekä esi- ja perusopetuksen oppilaskuljetusten suunnittelun, kilpailuttamisen ja toteutuksen. Kaupunki ja yhtiö käynnistäisivät yhteisen kehityshankkeen henkilöliikenteen yhdistelystä.

Liikennöitsijävetoisen mallin puolesta vastaesityksen teki kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Kari Kaaja (kok.). Tätä kannatti Antti-Matti Mattila (kesk.). Äänestyksessä samalle kannalle asettuivat ensimmäinen varapuheenjohtaja Jenni Jokinen (sd.), Miko Bergbom( ps.), Jarkko Mäkipää (sd.), Päivi Pelttari (kok.), Pirjo Raunio (kd.) ja Leena Saarela (vas.). Kaupunginjohtajan esityksen puolesta äänestivät Wilhelm von Nandelstadh (r.), Maire Villo (ps.) ja puheenjohtaja Pertti Hakanen (kesk.).

Kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja Mikko Rauva poistui kokouksesta ennen päätöksentekoa. Hän työskentelee yritysasiantuntijana kaupungilla. Rauva ilmoitti olevansa esteellinen. Häntä kuultiin asian käsittelyn alussa asiantuntijana.

Kaupunginhallitus jätti asian kesällä pöydälle lisäselvityksiä varten.

·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Seuraava:

    Edellinen: