Karkkuun monikäyttöinen kylätila

Uutiset

Joutsenten reitille on hyväksytty uusia hankkeita.

Joutsenten reitti, hallitus

Joutsenten reitin hallituksesta vasemmalta Marko Kosonen, puheenjohtaja Tuija Ojala, Riikka Peippo, Joni Lepistö, Outi Lepistö, sihteeri ja toiminnanjohtaja Petri Rinne, Kari Jokinen, Helena Manninen, Sari Torpo, Hanna-Mari Vuorisalo, ensimmäinen varapuheenjohtaja Tanja Aarnikuru ja Piritta Eskola. Toinen varapuheenjohtaja Annika Eklöf ja Anne Kaasalainen puuttuvat kuvasta. Kuva: Eeva Raukko

Joutsenten reitille on hyväksytty uusia hankkeita. Puollot tehtiin sillä ehdolla, että kiintiössä on vielä varoja jäljellä.

Sastamalassa Karkun kyläyhdistys Kyläntupa perustaa monikäyttöisen Kylätila Otavan kyläläisten olohuoneeksi Karkun kirjaston yhteyteen. Siitä tulee paikka kohtaamisille, tekemiselle ja yhdessä olemiselle. Kylätila varustetaan monikäyttöisin, helposti muuntuvin kalustein ja elokuvaesityksetkin mahdollistavin digilaittein. Otava tarjoaa mahdollisuuden harrastamiseen, kokoustamiseen, etätöihin, lukemiseen, yhdessä oleiluun, taidenäyttelyihin ja tapahtumien järjestämiseen.

Mouhijärven vuoden 1981 postiryöstöstä elokuvan tehnyt nuorten ryhmä Ajattomat Filmit sai Nuoriso-Leader-tuen uudelle kameralle. Tuleva tuotanto on nimeltään Kylmä takaa-ajo.

Huittisissa Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys selvittää Pukinojan kunnostusmahdollisuudet. Huhtamon soilta alkava parinkymmenen kilometrin mittainen puro laskee Loimijokeen kirkon vaiheilla. Tavoitteena on luoda hyvä pohja seuraavalle vaiheelle, jossa laaditaan yleisluontoinen suunnitelma Pukinojan virta- ja koskialueiden kunnostamisesta.

Leader Joutsenten reitin hallitus käsitteli yhteensä seitsemän hakemusta. Kaikkien rahoitusta päätettiin puoltaa. Hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 128 000 euroa, josta julkinen tuki kattaa vajaa puolet.

Rahoitukseen vielä käytettävissä olevien varojen tilanne elää. ELY-keskuksessa on aikaisempia hakemuksia jonossa.

Nuoriso-Leader-hankkeiden haku jatkuu normaalisti ohjelmakauden katkoksesta huolimatta.

Nämäkin hankkeet saivat puollon Sastamalassa ja Huittisissa

Sastamalassa Hovikallio Oy rakentaa Tervakallion leirintäalueelle venelaiturin, jolle toteutetaan turvallinen reitti veneväylältä. Veneilyharrastus saa uuden palvelupisteen uimarantoineen, tilaussaunoineen, kahvilaterasseineen ja pienimuotoisine tankkauspalveluineen. Investoinnilla tavoitellaan viidenneksen kasvua liikevaihtoon, mikä loisi yritykseen myös kaksi uutta työpaikkaa nykyisten viiden lisäksi.

Cedras Oy toteutaa tuotekehitysprosessin loppusuoralla olevien yksilöllisten urheiluhammassuojien CE-merkinnän. Sertifiointi on edellytys tuotemyynnin aloittamiselle kotimaassa ja ulkomailla. Tavoitteena on nostaa yrityksen liikevaihtoa 50 prosenttia, mikä mahdollistaisi kahden uuden työpaikan syntymisen neljä henkeä työllistävään yritykseen.

Huittisissa edistetään veto- ja pitovoimaa asukashankinnan näkökulmasta Satakylien hankkeessa. Mukana olevien paikkakuntien ja kylien sisäistä ja ulkoista yhteistyötä ja viestintää parannetaan digitaalisissa kanavissa.

· · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat