Sastamalassa ja Punkalaitumella bongattiin punajalkahaukkoja

Uutiset

Pirkanmaalta lähes neljäkymmentä merkintää.

Punajalkahaukka

Punajalkahaukka. Kuva: Micha Fager

Punajalkahaukoilla oli loppukesästä ja alkusyksystä voimakas ja ennätyksellinen vaellus maahamme. Pirkanmaan lintutieteellisen yhdistyksen mukaan esimerkiksi Sastamalasta linnuista on seitsemän havaintoa ja Punkalaitumelta viisi.

Määrät perustuvat Tiira-lintutietopalveluun ja täydentäviin tietoihin. Pirkanmaalta kirjauksia on yhteensä lähes neljäkymmentä. Osa linnuista on voinut kierrellä maakunnassa, joten samasta yksilöstä saattaa olla useampia merkintöjä.

Sastamalasta punajalkahaukasta on kirjaukset Putajantieltä, Vaunusuolta, Roismalan aukealta, Mouhijärveltä Tiisalasta, Kiikasta Meskalan rannasta, Ekojärveltä ja Kiikoisista Marjajärveltä. Viimeisin on tehty 8. syyskuuta.

Havainnot punajalkahaukoista käsittelee ja hyväksyy aikanaan alueharvinaisuuskomitea.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat