Vahvan talouden Säkylällä erikoinen ongelma: Lainsäädäntö ei salli tuloveroprosentin laskemista

Uutiset

Ylijäämää budjetissa kaksi miljoonaa. Lainamäärä laskee.

Säkylän seudun lukio

Säkylä.

Kunnat tunnetusti kamppailevat taloushaasteiden parissa. Ongelmansa se on Säkylälläkin.

Talousarvio on kaksi miljoonaa euroa ylijäämäinen. Ylijäämän määrä suhteutettuna asukaslukuun on merkittävä.

Tuloveroprosenttia olisi esitetty laskettavaksi. Lainsäädäntö ei kuitenkaan sitä salli. Hyvinvointialueuudistuksen johdosta tuloveroprosentit on ensi vuodeksi poikkeuksellisesti mekaanisesti määrätty, eivätkä kunnat voi niihin itse vaikuttaa.

"Säkylän talouden näkymät ovat vakaat ja yritystemme ja varuskunnan elinvoima on vahvaa. Tavoittelemme aivan lähiaikoina myös uusia hankkeita sekä vihreän energian tuotannossa että uudessa kuntaan sijoittuvassa yritystoiminnassa", kertoo kunnanjohtaja Teijo Mäenpää.

"Uuden hyvinvointikoordinaattorin sekä nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajan palkkaaminen vuodelle 2023 ovat merkittäviä uusia panostuksia säkyläläisten hyvinvointiin", näkee kunnanhallituksen puheenjohtaja Pertti Huitu (kok.).

Investoinnit kunta rahoittaa kokonaan poistorahoituksella. Uutta pitkäaikaista lainaa ei tarvita. Lainamäärä laskee edelleen ja on vain 823 euroa per asukas.

Talousarvioesitys on kunnanhallituksen käsiteltävänä. Sieltä se etenee valtuuston päätettäväksi.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat