Äetsän koululle ei herunut jatkoaikaa Sastamalan kaupunginhallituksesta

Uutiset

Pehulan monipalvelukeskuksen rakentamista halutaan aikaistaa.

Äetsän koulu

Äetsän koulu.

Sastamalan kaupunginhallitus ei äänin 8-3 kannata Äetsän koululle jatkoaikaa. Oppilaat ollaan siirtämässä Sylvään kouluun vuonna 2026.

Pirjo Raunio (kd.) esitti Miko Bergbomin (ps.) varajäsen Janne Prihtin (ps.) kannattamana, että Äetsän koulu jatkaisi ainakin vuoteen 2030. Oppilasmäärän kehittymistä tarkasteltaisiin. Koulun lopettamisen ajankohtaisuus päätetään, kun vahvasti näyttää siltä, että oppilasmäärä laskee pysyvästi alle 150 oppilaan. Pirjo Raunio muistutti, että koulun loppuminen tekee kaikista alueen lapsista kuljetusoppilaita, joten koulun jatkaminen säästää myös kuljetuskustannuksissa. Sylvään koululle suunniteltu Taitotalo voitaisiin rakentaa esitettyä pienemmillä neliöillä ja säästää kustannuksissa. Näin voitaisiin rahoittaa Äetsän koulun siirtokoulun vuokrasopimuksen jatkuminen. Lisäksi tarkasteltaisiin mahdollisuuksia yhdistää keskustan alueen kouluja sekä toiminnallisesti että tilojen puolesta. Äänestyksessä samaa mieltä Raunion ja Prihtin kanssa oli Maire Villo (ps.).

Kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin esityksessä linjattiin, että Äetsän koulun tiloihin tehdään päiväkoti ja kirjasto vuonna 2026. Tätä tukivat Merja Helander (sd.), Kari Kaaja (kok.), Antti-Matti Mattila (kesk.), Jarkko Mäkipää (sd.), Wilhelm von Nandelstadh (r.), Päivi Pelttari (kok.), Leena Saarelan (vas.) varajäsen Timo Haapanen (vas.) ja puheenjohtaja Pertti Hakanen (kesk.).

Pehulan monipalvelukeskuksen toteutusta aikaistaisi. Päivi Pelttari esitti hankesuunnittelua ja hankintaa kaupunginginhallitus vuosille 2023-2024. Kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin alkuperäisessä esityksessä rakentaminen olisi käynnistynyt vuoden 2025 keväällä. Malmberg muutti esityksensä yhteneväiseksi Pelttarin esityksen kanssa. Asian kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat