Sastamalan kaupunginhallitus vapauttaisi yleishyödylliset yhteisöt kiinteistöverosta

Uutiset

Esitys syntyi äänestyksellä.

Sastamalan kaupungintalo

Sastamalan kaupungintalo.

Yleishyödylliset yhteisöt saattavat välttyä kiinteistöverolta ensi vuonna Sastamalassa. Kaupunginhallituksessa kanta muodostui äänestäen.

Jarkko Mäkipää (sd.) esitti, että yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistöveroksi vahvistetaan 0,00 prosenttia ja rakentamattoman rakennuspaikan kiinteistöveroksi 4,00 prosenttia. Kummastakin äänestettiin erikseen.

Kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg ei esittänyt kiinteistöveroprosentteihin muutoksia verrattuna kuluvaan vuoteen. Yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistövero olisi 0,50 prosenttia ja rakentamattoman rakennuspaikan kiinteistövero 2,00 prosenttia.

Yleishyödyllisten yhteisöjen osalta päätökseksi tuli Jarkko Mäkipään esitys äänin 2-9. Sen puolesta äänestivät hänen lisäkseen Jenni Jokinen (sd.), Miko Bergbomin (ps.) varajäsen Janne Prihti (ps.), Antti-Matti Mattila (kesk.), Jarkko Mäkipää (sd.), Päivi Pelttari (kok.), Pirjo Raunio (kd.), Leena Saarela (vas.), Maire Villo (ps.) ja puheenjohtaja Pertti Hakanen (kesk.). Kaupunginjohtajan esityksen kannalla olivat Kari Kaaja (kok.) ja Wilhelm von Nandelstadh (r.).

Rakentamattoman rakennuspaikan kiinteistöveroprosentista kaupunginjohtajan esitystä kannattivat Kari Kaaja, Janne Prihti, Antti-Matti Mattila, Päivi Pelttari, Pirjo Raunio, Maire Villo ja Pertti Hakanen. Jarkko Mäkipää sai tuekseen Jenni Jokisen, Wilhelm von Nandelstadhin ja Leena Saarelan. Kaupunginjohtajan esitys voitti äänin 7-4.

Esitys yleiseksi kiinteistöveroprosentiksi on 0,93, vakituisen asuinrakennuksen kiinteistöveroprosentiksi 0,45, muun kuin vakituisen asuinrakennuksen kiinteistöveroprosentiksi 0,98 ja voimalaitoksen kiinteistöveroprosentiksi 3,10.

Asiasta päättää valtuusto.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat