Teemme teknisiä päivityksiä. Häiriöt mahdollisia.

Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta meillä tehokkaasti ja edullisesti

Perjantai 8.12.2023 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje

Uimahallin rakentamisesta selkein luvuin päätös Sastamalassa

Uutiset

Valtuusto linjasi äänin 15-28.

Sastamala, uimahalli, Iisan pelto

Havainnekuva uimahallista Iisan pellolla. Kuva: Sastamalan kaupungin päätöksentekoaineisto

Sastamalassa valtuusto linjasi uimahallin rakentamisesta. Historialliseksikin luonnehdittu päätös syntyi selkeällä enemmistöllä äänin 15-28.

Asiaa ennakoitiin jo ryhmien puheenvuoroissa. Sosialidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja Leevi Karisalmi toi esiin, että ryhmästä tullaan tekemään uimahallia koskeva esitys. Kokoomuksen ja RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Arto Satonen muistutti, että uimahallin valmistuttua on paine tuloveroprosentin korottamiseen 0,25 prosenttiyksiköllä. Tämä olisi nähtävissä perustelluksi, kun saadaan uusi palvelu. Satonen sanoi, että ryhmän selkeä enemmistö tukee uimahallin rakentamista.

Esityksen uimahallin hankesuunnittelusta ja rakentamisesta teki Mauri Tuominen (sd.). Hankesuunnitelma ajoittuu vuosille 2023-2024 ja rakentaminen vuosille 2025-2026. Investoinnille haetaan valtionapua ja muita mahdollisia avustuksia. Ensi vuodelle varataan hankesuunnitteluun 50 000 euroa. Hankesuunnitelmaa ja rakentamista varten nimetään erillinen toimikunta, johon valitaan luottamushenkilöitä.

Mauri Tuomisen esityksestä kirposi pitkä keskustelu. Sen kuluessa kuultiin voittopuolisesti kannatuspuheenvuoroja. Välillä ne saivat hännäkseen suosionosoituksia.

Uimahallin rakentamisen kannalla olivat Mira Ekholm-Martikainen (vihr.), Leena Finska (kok.), Lauri Haapamäki (kok.), Timo Haapanen (vas.), Merja Helander (sd.), Minna Isotalo (sd.), Pentti Jarkko (kesk.), Jenni Jokinen (sd.), Kari Kaaja (kok.), Jari Kortelahti (kok.), Petri Kulju (kd.), Olli Kärki-Chaiwut (ps.), Antti Lepistö (vihr.), Heljä Leppäniemi (sd.), Jussi Mikkola (kok.), Jarkko Mäkipää (sd.), Wilhelm von Nandelstadh (r.), Sami Pajunoja (ps.), Päivi Pelttari (kok.), Päivi Rautava-Turja (ps.), Leena Saarela (vas.), Arto Satonen (kok.), Lauri Tapio (kok.), Mauri Tuominen (sd.), Maire Villo (ps.), Kaisa Ylimäki (sd.) ja Jari Andersson (kok.).

Kaupunginhallituksen pohjaesityksessä uimahalli ei esiintynyt. Sen puolesta äänestivät Seppo Aarinen (kesk.), Miko Bergbom (ps.), Pertti Hakanen (kesk.), Mirva Iso-Kukkula (kok.), Leevi Karisalmi (sd.), Hannu Pohjanen (kesk.), Leena Mattila (kesk.), Pauli Pietilä (kesk.), Janne Prihti (ps.), Pirjo Raunio (kd.), Mikko Rauva (kok.), Tarmo Seppä (kesk.), Suvi Sianoja (kesk.), Pirjo Vuorinen (kesk.) ja Ulla Yli-Hongisto (kesk.).

·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Seuraava:

    Edellinen: