Kiikassa tyydyttiin Äetsän koulun kohtaloon ja sorvattiin valtuustoon kompromissi, Pehulaan tehdään monipalvelukeskus

Uutiset

Ojansuun päiväkotia laajennetaan siirtotilalla.

Äetsän koulu

Äetsän koulu.

Sastamalassa on tulevina vuosina luvassa muutoksia sivistyspuolen palveluihin Keikyän ja Kiikan alueilla. Muutokset koskettavat lapsia ja nuoria.

Äetsän koulun toiminta päättyy vuonna 2026. Tätä ei valtuustossa enää lähdetty äänestyttämään.

"On alkanut näyttää siltä, että jatkolle ei ole mahdollisuutta", sanoi Pauli Pietilä (kesk.). Hän luki Kiikassa yhdessä sorvatun kompromissiesityksen. Valtuusto hyväksyikin sen yksimielisesti.

Äetsän koulun toiminnan päättyessä tehdään kokonaisselvitys ja hankesuunnitelma päiväkodin, esiopetuksen ja alakoulun sijoittumisesta Kiikan koulun tontille. Äetsän koululle tulevat kirjasto-, nuoriso- ja liikuntatilat. Hankesuunnitelma ajoittuu vuoteen 2025 ja toteutus vuosille 2026-2027.

Pirjo Raunio (kd.) oli myös kompromissin takana. Kaupunginhallituksessa hän haki Äetsän koululle jatkoaikaa, muttei toistanut esitystä valtuustossa. Raunio kuitenkin kertoi alueen asukkaiden huoleksi nousseen, miksi pitää lopettaa toimiva yläkoulu vain sen vuoksi, että "pönkitetään keskustan alueen yläkoulun asemaa". Hän myös muistutti kuljetuskulujen kasvusta. "Päätöksellä lopettaa toimiva yläkoulu Kiikasta, tehdään kaikista läntisen alueen oppilaista kuljetusoppilaita", totesi Pirjo Raunio.

Valtuustolle sopi Lauri Tapion (kok.) esitys Pehulan monipalveluksen suunnittelun aikaistamisesta. Työ aloitetaan ensi syksynä. Rakentaminen on vuorossa vuosina 2024-2025. Hanke voidaan toteuttaa leasing-mallilla.

Ojansuun päiväkodille lähdetään valmistelemaan laajennusta siirtotilalla. Siihen tulisi yksi tavallinen varhaiskasvatuksen ryhmä. Jenni Jokisen (sd.) jättämä toimenpidealoite asiasta hyväksyttiin yksimielisesti.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat