Hyvinvointialueen talous sukeltaa heti Pirkanmaalla: Budjetti 63,5 miljoonaa alijäämäinen

Uutiset

Pääosin lakisääteisiin palveluihin käytettävät menot ovat merkittävästi valtion rahoitusta suuremmat.

Marina Erhola

Marina Erhola.

Pirkanmaan hyvinvointialueen aloittaessa pääosin lakisääteisiin palveluihin käytettävät menot ovat merkittävästi valtion rahoitusta suuremmat. Esitys talousarvioksi on 63,5 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Toimintaan on arvioitu menevän rahaa ensi vuonna noin 2,6 miljardia euroa. Sote-palvelut muodostavat 98 prosenttia ja pelastuspalvelut noin kaksi prosenttia menoista.

"Pirkanmaa kyllä selviää taloudellista haasteista, kunhan pääsemme näihin ajoissa vaikuttamaan", sanoo hyvinvointialuejohtaja Marina Erhola. "Tässä tilanteessa tarvitsemme kuitenkin muutosohjelman strategian ja taloussuunnitelman rinnalle. Olemme jo käynnistäneet sen valmistelun", hän jatkaa.

Hyvinvointialueen on lain mukaan katettava ensi vuonna syntyvä alijäämä kahtena seuraavana vuotena. Tasapainoa helpottaa valtiolta tulossa oleva rahoituksen korjauserä. Sen suuruudesta ei ole kuitenkaan tietoa.

Aluehallitus käsittelee talousarviota maanantaina. Päätöksiä tekee aluevaltuusto 5. joulukuuta.

· · · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat