Pirkanmaalla noudatetaan koronarokottamisessa THL:n ohjeita, ministeriön ohjauskirje patistaa toisin

Uutiset

Asiasta päätti sairaanhoitopiirin ja kuntien rokotuskoordinaatioryhmä.

Korona, rokote

Koronarokote. Kuva: Pixabay

THL:n ohjeita koronarokottamiseen liittyen aiotaan noudattaa Pirkanmaalla. Asiasta päätti sairaanhoitopiirin ja kuntien rokotuskoordinaatioryhmä.

Tehosterokotusta THL ei suosittele terveille aikuisille, koska heillä suojan vakavaa tautia kohtaan todetaan edelleen olevan hyvä. Tartuntoja rokotteiden ei katsota merkittävästi vähentävän.

Sosiaali- ja terveysministeriö on koronarokottamisesta eri linjoilla. Ohjauskirjeen mukaan kuntien on järjestettävä tehosterokotukset käyttäen tarvittaessa apuna työterveyshuoltoa.

Hallituksen koronaministerityöryhmä on linjannut, että neljättä koronarokotetta tulisi tarjota THL:n suositusta laajemmin. Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut ohjauksen tämän pohjalta.

"Valtioneuvosto voi päättää yleisten vapaaehtoisten rokotusten toimeenpanemisesta", muistutetaan ohjauskirjeessä.

Pirkanmaalla rokotuskoordinaatioryhmään kuuluu sairaanhoitopiirin ja kuntien koronarokottamisesta vastaavia viranomaisia.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat