Kirjansitojamestari Tarja Rajakankaalle Taito-Finlandia: "Taiturillinen ja esikuvallinen taidekäsityön osaaja"

Uutiset

Palkittavan nimesi Jenni Haukio.

Tarja Rajakangas

Tarja Rajakangas.

Sastamalalainen kirjansitojamestari Tarja Rajakangas on palkittu Taito-Finlandialla. Saajan valitsi tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

Kirjansidonta on käsityöalan hiljaisesti hiipunut luonnonvara. "Alati teknologisoituvassa maailmassa, jossa kirjakin yhä useammin kohdataan digitaalisessa formaatissa, on erittäin arvokasta ylläpitää kirjansidontaperinnettä", sanoo Jenni Haukio. "Kirjansitojamestari Tarja Rajakangas on taiturillinen ja esikuvallinen taidekäsityön osaaja", hän perustelee valintaansa.

Tunnustuksesta Tarja Rajakangas on hämillään. "Nyt olen alkanut ajattelemaan omaa uraani tarkemmin. On tässä kaikenlaista tullut tehtyä. Olen kai jollakin tavalla alan kantavia voimia Suomessa ja nöyrän kiitollisena otan huomionosoituksen vastaan", hän pohtii.

Oman yritystoimintansa lisäksi Tarja Rajakangas opettaa kansalaisopistoissa eri puolilla maata. Hän on alansa tunnettu ja tunnustettu osaaja. Aiemmin tänä vuonna Tarja Rajakangas sijoittui toiseksi kansainvälisessä kirjansidontakilpailussa.

Taito-Finlandia julkistettiin Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereella.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat