Ilolassa yt-neuvottelut, sulkemista harkitaan

Uutiset

Työntekijöille tarjotaan työtä muista yksiköistä, jos lakkauttamiseen päädytään.

Vanhus, ikäihminen

Ikäihminen. Kuva: Pixabay

Esperi harkitsee Hoivakoti Ilolan sulkemista Kauvatsalla. Yksikössä on aloitettu yhteistoimintaneuvottelut.

Kokemäen ja Sastamalan rajalla sijaitsevan hoivakodin taloudellinen toiminta ei ole yhtiön mukaan ollut pitkään aikaan kestävällä pohjalla, koska asukkaita ei ole riittävästi. Ilossa on 35 paikkaa ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmisille. Asukkaita on vain seitsemäntoista.

Hoivakoti suljetaan, mikäli yt-neuvotteluissa ei löydetä edellytyksiä toiminnan jatkamiselle. Kaikille työntekijöille tullaan tarjoamaan työtä Esperin muista yksiköistä ja kannustinmallia siirtymiseen.

"Tilanne on hyvin valitettava niin työntekijöillemme kuin kodissa asuville asukkaille", toteaa ikäpalvelujen liiketoimintajohtaja Arne Köhler. "Toivomme kaikkien työntekijöiden pysyvän esperiläisinä. Teemme kaikkemme löytääksemme heille korvaavan, mahdollisimman sopivan työpaikan", hän sanoo.

Yhtiö on erittäin pahoillaan tilanteesta. "Tärkeintä on varmistaa, että kaikki asukkaat saavat uuden, heille parhaiten soveltuvan asumispalvelupaikan", kertoo aluepäällikkö Patrik Ekström.

Esperi lupaa auttaa asukkaita ja heidän läheisiään mahdollisissa kysymyksissä sekä tehdä tiivistä yhteistyötä sijoittajakuntien kanssa.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat