Nuorten väkivaltarikoksiin pureudutaan Lounais-Suomessa

Uutiset

Poliisi tiivistää yhteistyötä kuntien ja kaupunkien kanssa.

Väkivalta, nuoriso, nuori

Nyrkki ja nuori. Kuva: Pixabay

Lounais-Suomen poliisi lisää yhteistyötä kuntien ja kaupunkien kanssa alaikäisten väkivaltarikosten vähentämiseksi. Keskustelulle nähdään tilausta.

"Tavoitteena on löytää yhdessä keinoja siihen, miten alaikäisten väkivaltaista käyttäytymistä voidaan ehkäistä. Samalla päästään jakamaan myös hyviä kokemuksia toimivista menetelmistä. Yhteistyön avulla yhdenkään toimijan ei tarvitse jäädä yksin tämän ongelman kanssa", kertoo ylikomisario Toni Sjöblom. Hän johtaa poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnon yksikköä.

Kuluvana vuonna Lounais-Suomessa henkeen ja terveyteen kohdistuvien rikosten määrä, joissa epäilty on alle 15-vuotias, on noussut miltei 20 prosenttia. Luku on 15-17-vuotiaiden kohdalla noin 15 prosenttia.

Tilastojen takaa tunnistetaan moninaisia syitä ja tilanteita. Yhteisiäkin nimittäjiä löytyy.

"Usein nuoren väkivallankäyttöä edeltää esimerkiksi suukopu tai sosiaalisessa mediassa käyty riita. Tavallisesti teot myös ovat impulsiivisia ja niissä voi näkyä nuoren kyvyttömyys hallita konflikteja", kuvailee Toni Sjöblom.

Tilanne vaatii poliisin mukaan tiivistä yhteistyötä.

· · · · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat