Kyberhyökkäys ei kohdistunut sattumalta Säkylään

Uutiset

Avatar photo

Kunnan oman arvion mukaan iskun tekotapa viittaa vahvasti ammattimaiseen toimijaan.

Tietotekniikka, ohjelmointi, hakkeri

Hakkerointiin liittyvä aihekuva. Kuva: Pixabay

Säkylässä kyberhyökkäyksen aiheuttama haitta on monilta osin päättynyt.

Tunkeutumisen vaikutukset ovat näkyneet kunnan sisäisessä toiminnassa. Tiedossa ei ole, että tietoja olisi vuotanut ulkopuolisille.

Tapahtuneen selvittelyssä ja korjauksissa on käytetty suuren kansainvälisen kyberturvallisuusyrityksen asiantuntemusta ja resursseja. Hyökkäys havaittiin myöhään sunnuntai-iltana 18. joulukuuta. Sopimus yhteistyöstä solmittiin yrityksen kanssa heti yöllä.

Kunnan oman arvion mukaan iskun tekotapa viittaa vahvasti ammattimaiseen toimijaan. Se ei olisi kohdistunut sattumalta Säkylään. Tekotapaa ja kohdetta pidetään ennalta harkittuna ja valittuna.

Tekijään kunta ei ota kantaa. Poliisi ja tarvittaessa muut viranomaiset tutkivat asiaa muun muassa rikosilmoituksen perusteella. Nämä toimijat harkitsevat mahdolliset tiedottamisen tarpeet itsenäisesti.

Kunta kohotti varautumistaan erilaisten yhteiskunnan häiriötilanteiden varalta vuosi sitten alkukeväällä. Tällöin tehtiin riskiarvioita, joissa huomioitiin myös kyberhyökkäyksen mahdollisuus.

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat