Anna-Kaisa Hautala äänestettiin tuomiokapitulin pappisasessoriksi

Uutiset

Tehtäviin kuuluu muun muassa valmistelua, päätöksentekoa ja piispantarkastuksia.

Anna-Kaisa Hautala

Anna-Kaisa Hautala.

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin pappisasessoriksi on valittu rovasti Anna-Kaisa Hautala. Hän työskenteli pitkään kirkkoherrana Laviassa ja sen jälkeen Säkylä-Köyliössä.

Anna-Kaisa Hautala on Kankaanpään seurakunnan Honkajoen kappeliseurakunnan kappalainen. Hän sai pappisasessorin vaalissa lähes 57 prosenttia äänistä. Äänioikeutettuja ovat arkkihiippakunnan papit ja lehtorit.

Pappisasessorin tehtävä on osa-aikainen ja sitä hoidetaan oman viran ohella. Työhön kuuluu tuomiokapitulin kokouksen asioiden valmistelu ja päätöksentekoon osallistuminen. Lisäksi pappisasessori on mukana piispantarkastuksissa sekä uusien pappien vihkimisessä ja koulutuksessa. Kausi on kolmivuotinen ja kausia voi olla yhteensä kaksi. Tuomiokapitulin kollegioon kuuluu kaksi pappisasessoria.

Anna-Kaisa Hautala oli Säkylä-Köyliön seurakunnan vs. kirkkoherrana vuosina 2019-2021 ja Lavian seurakunnan kirkkoherrana vuosina 2004-2019. Pappisasessorina hänen kautensa alkaa kesäkuun alussa.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat