Tuomiokapitulin olisi tullut kuulla Kokemäen seurakuntaa kirkkoherran viransijaisen määräämisessä

Uutiset

Apulaisoikeuskansleri antoi asiassa päätöksen.

Kokemäki, kirkko

Kokemäen kirkko.

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin olisi tullut kuulla Kokemäen seurakuntaa kirkkoherran viransijaisen määräämisessä. Apulaisoikeuskansleri on antanut asiassa päätöksen.

Tuomiokapituli oli määrännyt kirkkoherran viransijaisen. Seurakunnalle ei kuitenkaan ollut varattu tilaisuutta antaa lausunto.

Selvityksessään tuomiokapituli muun muassa toteaa, että tarjolla ei ollut useita vaihtoehtoisia henkilöitä, joita olisi voitu harkita viransijaisuutta hoitamaan. Näin ollen ei ollut mielekästä järjestää erityistä täyttöprosessia kuulemisineen.

Apulaisoikeuskansleri katsoo, että tuomiokapituli on menetellyt kirkkolain säännöksen vastaisesti, kun se on jättänyt varaamatta seurakunnalle tilaisuuden antaa lausunto kirkkoherran viransijaisuutta täytettäessä. Näkemyksen mukaan pääsääntönä tulee olla lausunnon pyytäminen.

Kantelun asiassa tekivät seurakunnan luottamushenkilöt viime vuoden helmikuun alussa.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat