Yli 600 hehtaaria uusia METSO-suojelualueita Pirkanmaalle

Uutiset

Kohteita runsaat 40.

Metsä, kangasmetsä

Monimuotoisuudelle merkittävät kangasmetsät ovat puustoltaan iäkkäitä, ne poikkeavat puuston rakenteeltaan hoidetuista talousmetsistä. Kuva: Jyri Pääkkönen

Pirkanmaalle perustettiin viime vuonna 42 uutta luonnonsuojelualuetta METSO-ohjelman rahoituksella. Niiden yhteinen pinta-ala on 602 hehtaaria.

"Kasvua edellisvuoteen verrattuna oli 140 hehtaaria", kertoo ylitarkastaja Jyri Pääkkönen Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Metsänomistaja saa suojelusta korvauksen puuston arvon perusteella. Samalla hän voi säilyttää metsänsä metsänä ja tukea luonnon monimuotoisuutta.

"Suojelumetsät rikastuttavat ja tukevat metsäekosysteemien toimintaa. Pirkanmaalla vain muutama prosentti metsistä on suojeltu. Muuten metsät ovat aktiivisessa talousmetsäkäytössä. Suojeltavia kohteita tarvitaan lisää, jotta lajisto säilyy rikkaana", sanoo Jyri Pääkkönen.

Helmi-ympäristöohjelman perusteella suojeltiin lisäksi soita noin 80 hehtaaria. Suojelukorvausten ja kauppahintojen yhteisarvo oli noin 5,6 miljoonaa.

· · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat