Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Maanantai 24.6.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Harvinainen ilmiö taivaalla, Sastamalassa pilvisyys voi estää tarkastelun

Uutiset

Kohtaamisesta saa lisää irti kiikareilla.

Venus, Jupiter

Venus ja Jupiter eivät todellisuudessa näytä näin suurilta, vaan kirkkaan tähtimäisiltä. Niiden välinen matka taivaalla vastaa täysikuun leveyttä eli noin puolta astetta. Kuva: Stellarium

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa kertoo, että Venus ja Jupiter ovat harvinaisen lähellä toisiaan torstaina. Hyvä havaintohetki on iltaseitsemän aikaan.

Kohtaaminen on upea jo paljain silmin nähtynä. Siitä saa vielä lisää irti kiikareilla, jolloin Jupiterin ympäriltä voi erottaa sen suurimmat kuut.

Sastamalassa sää ei suosine havainnointia. Ennusteen mukaan illalla on puolipilvistä tai pilvistä sekä odotettavissa räntä- ja lumisateita.

Venus ja Jupiter ovat varsin lähekkäin myös tulevina päivinä. Seuraavan kerran planeetat kohtaavat 12.8.2025, mutta tuolloin niiden etäisyys on isompi kuin nyt.

· · · · ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

TILAA UUTISET SÄHKÖPOSTIISI

Ilmainen uutiskirje lähetetään pääsääntöisesti joka päivä klo 8. Tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi vahvistuslinkin - muista painaa linkkiä, jotta tilaus tulee voimaan. Jakelusta voit poistua milloin vain uutiskirjeestä löytyvällä linkillä.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen: