Peurasaaliiseen roima pudotus Sastamalan seudulla

Uutiset

Tiheimmällä alueella kannan arvioitu kääntyneen laskuun.

Metsästäjiä, metsästäjä, metsästys

Metsästäjiä. Kuva: Pekka Rousi

Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueella kaadettiin valkohäntäpeuroja ja metsäkauriita vähemmän kuin edellisellä kaudella. Valkohäntäpeuran saalis pieneni noin 16 prosenttia ja metsäkauriin noin 11 prosenttia.

Valkohäntäpeuroja metsästettiin seudullamme eniten Punkalaitumen riistanhoitoyhdistyksen alueella. Määrä oli 1 262 (viimeksi 1 899). Ala-Satakunnan riistanhoitoyhdistyksen alueella valkohäntäpeuroja kaadettiin 1 238 (1 488), Sastamalan riistanhoitoyhdistyksen alueella 888 (1 309), Mouhijärven piirin riistanhoitoyhdistyksen alueella 622 (842), Säkylän-Köyliön riistanhoitoyhdistyksen alueella 565 (707), Lavian seudun riistanhoitoyhdistyksen alueella 398 (394) ja Kokemäen-Kauvatsan riistanhoitoyhdistyksen alueella 315 (355).

Kaikkiaan valkohäntäpeuroja saatiin Satakunnan toimialueella saaliiksi 11 500. Määrä oli viimeksi 13 655. Saaliista vasoja oli 51 prosenttia ja aikuisista eläimistä sama osuus uroksia. Myönnetyistä pyyntiluvista käytettiin 64 prosenttia.

Tiheimmin valkohäntäpeuraa tavataan Satakunnan kaakkoisosissa. Viime vuonna kannan arvioitiin tällä alueella kääntyneen laskuun.

Metsäkauriita kaadettiin Säkylän-Köyliön riistanhoitoyhdistyksen alueella 131 (110), Mouhijärven piirin riistanhoitoyhdistyksen alueella 103 (94), Ala-Satakunnan riistanhoitoyhdistyksen alueella 100 (112), Kokemäen-Kauvatsan riistanhoitoyhdistyksen alueella 94 (118), Sastamalan riistanhoitoyhdistyksen alueella alueella metsäkauriita kaadettiin 85 (127), Lavian seudun riistanhoitoyhdistyksen alueella 81 (75) ja Punkalaitumen riistanhoitoyhdistyksen alueella 31 (41).

Saaliiksi metsäkauriita saatiin Satakunnan toimialueella kaikkiaan 2 466 yksilöä. Viimeksi määrä oli 2 767.

Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueeseen kuuluu Satakunnan maakunnan lisäksi Pirkanmaalta useita paikkakuntia, muun muassa Sastamala ja Punkalaidun.

· · · · · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat