Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta tehokkaasti ja edullisesti!

Torstai 23.5.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Valtatien 12 liikenne kiertotielle Sastamalassa: Kärppälänjoen silta uusitaan, urakan hinta 1,3 miljoonaa

Uutiset

Valmistelevat työt on jo aloitettu.

Kärppälänjoen silta

Kärppälänjoen silta on yli 60 vuotta vanha.

Sastamalassa Kärppälänjoen silta uusitaan kokonaisuudessaan. Rakennustöiden ajaksi valtatien 12 liikenne siirtyy kiertotielle.

Kärppälänjoen sillan uusiminen on alkamassa. Valtatielle on tällä viikolla asetettu työmaakyltit ja valmistelevat työt ovat jo käynnissä.

Kärppälänjoen nykyinen silta on vuodelta 1959 ja siinä on lukuisia erityyppisiä vaurioita. Paras vaihtoehto sillan korjaamiseksi on sen uusiminen, sillä vauriot johtuvat niin pohjaolosuhteista, rakenteesta kuin iästäkin. Uusi silta tehdään leveytensä puolesta valtatien vaatimiin mittoihin.

Ensimmäisessä vaiheessa siltapaikalle rakennetaan kaksikaistainen kiertotie ja varasilta Kärppälänjoen yli. Toisessa vaiheessa vanha silta puretaan ja samalle paikalle rakennetaan uusi silta. Lisäksi valtatielle tehdään pohjanvahvistustöitä sillan molemmin puolin.

Kärppälänjoen uuden sillan tulopenkereille tehdään paalulaatat. Uusi silta on nykyistä siltaa leveämpi teräsbetoninen laattakehäsilta. Sen hyötyleveys on 10,5 metriä.

Kiertotie käytössä koko rakennustyön ajan

Valtatie 12 liikenne kulkee koko rakennustyön ajan alennetulla ajonopeudella siltapaikan pohjoispuolelle rakennettavalla kiertotiellä. Kiertotiestä aiheutuu liikenteelle jonkin verran häiriötä.

Kärppälänjoen sillan uusiminen on ELY-keskuksen tämän vuoden suurin siltainvestointi. Urakoitsijana toimii Tehan Oy. Siltaurakan veroton urakkahinta on 1,3 miljoonaa euroa.

Työ valmistuu kuluvan vuoden loppuun mennessä.

·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen: