Lumen alta paljastuva heinä kuivuu nopeasti, ruohikkopalovaroitusten kausi alkanut

Uutiset

Avotulta ei saa tehdä ruohikko- tai metsäpalovaroituksen ollessa voimassa.

Metsäpalo

Maastopalon jälkiä.

Ilmatieteen laitos muistuttaa, että ruohikko- tai metsäpalovaroituksen ollessa voimassa ei avotulta saa tehdä. Lumen alta paljastuva kuloheinä kuivuu nopeasti eteläisessä Suomessa.

Yksittäisiä ruohikkopaloja on jo ollut. Niiden vaara on ennusteen mukaan kasvamassa lähipäivinä ilmeiseksi esimerkiksi Satakunnassa ja Pirkanmaalla.

"Varsinkin tuulisella säällä palot leviävät erittäin nopeasti", korostaa yhteyspäällikkö Tuomo Bergman Ilmatieteen laitokselta.

Ruohikkopalovaroitukset annetaan jo keskiyöllä. Kasvukauden edetessä siirrytään antamaan metsäpalovaroituksia. Ensi vuonna ruohikkopalo- ja metsäpalovaroitukset yhdistyvät maastopalovaroitukseksi. Taustalla on pelastuslain muutos.

Avotulta ei saa tehdä, jos ruohikkopalo- tai metsäpalovaroitus on voimassa. "Nuotion lisäksi esimerkiksi kertakäyttögrilli on avotuli", muistuttaa Tuomo Bergman.

Kulloinkin voimassa olevat varoitukset voi tarkastaa tästä.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat