Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta tehokkaasti ja edullisesti

Torstai 29.2.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Sastamalassa uimahallin paikaksi esitetään Sylvään tonttia

Uutiset

Samalle alueelle tulisivat myös Taitotalo ja liikuntahalli.

Sylvään koulun tontti

Sylvään koulun tontti. Kuva: Sastamalan kaupunki

Uimahallin paikaksi esitetään Sastamalassa Sylväätä. Samalle tontille tulisivat myös Taitotalo ja liikuntahalli.

Esitystä perustellaan sillä, että Sylvään koulun tontti on laaja ja sijainniltaan keskeinen. Tämä palvelee hyvin eri käyttäjäryhmiä. Keskeinen paikka lisää myös käyttöastetta. Pysäköinnin osalta pystytään hyödyntämään iltakäytössä koulun pysäköintialuetta uimahallin omien parkkipaikkojen lisäksi.

Koululaisuinnit myös olisi kätevää toteuttaa, jos uimahalli on yläkoulun tontilla. Etuna on myös, että erillisiä kunnallisteknisiä investointeja ei vaadita.

Uimahallin sijainnin osalta on tutkittu Sylvään tontin lisäksi myös Iisan peltoa ja Pilven tonttia. Iisan pelto vaatisi merkittäviä yhdyskuntateknisiä investointeja eikä sijainti ole keskeinen esimerkiksi koululaisuinteja ajatellen. Pilven tontilla haasteena nousee esiin tontin ahdas koko, mikä aiheuttaisi rajoituksia uimahallin toiminnallisuuksiin. Lisäksi Pilven tontille ei saataisi mahtumaan pysäköintiä, joka on keskeinen tekijä uimahallin suunnittelussa. Jokaisella mainitulla tontilla on kaavallinen valmius ja riittävästi rakennusoikeutta uimahallin toteuttamiseen.

Vaikka Taitotalon uimahallin ja liikuntahallin sijoittuminen samalle tontille vaatii huolellista suunnittelua ja koordinaatiota, on kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg tyytyväinen tehtyyn valmistelutyöhön. "Toiminnot tukevat toisiaan ja tuovat synergiaetua. Uskon, että palvelujen käyttäjät arvostavat tätä ratkaisua", sanoo Jarkko Malmberg. Hänen mukaansa suunnittelussa on kiinnitettävä erityistä huomiota eri käyttäjäryhmien turvalliseen liikkumiseen ja liikenteen sujuvuuteen alueella. Jo tontinkäyttösuunnitelmassa on otettu huomioon, että
eri käyttäjäryhmien liikenne ei ole risteävää ja koulun arki sekä uimahalli ja liikuntahalli voidaan rajata omiksi vyöhykkeiksi.

Kaupunginvaltuusto linjaa uimahallin paikasta kokouksessaan 15. toukokuuta. Myös muista reunaehdoista, kuten toiminnallisuuksista ja toteutusmuodosta päätetään valtuustossa vielä ennen varsinaisen hankesuunnittelun ja rakentamisen käynnistämistä. Tavoitteena on, että nämä osapäätökset tehdään vaiheittain tämän vuoden kuluessa.

· ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen: