Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta tehokkaasti ja edullisesti

Torstai 29.2.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Vieraspetopyynti auttaa luonnon monimuotoisuutta Puurijärven ja Isosuon kansallispuistossa

Uutiset

Hanke on tuonut uusia mahdollisuuksia.

Puurijärvien ja Isosuon kansallispuisto, pyynti, vieraspedot

Puurijärven alueen pyyntiryhmä koirineen. Takana vasemmalla Teemu Kuuppo ja Timo Grundström. Edessä vasemmalla Samppa Keso ja Toisto (1 v.), Kari Heino ja Ukko (10 v.), Jouni Aaltonen ja Veikka (9 v.), Jani Kurvinen sekä Sökö (1,5 v.) ja Tuutti (7 v.). Kuva: Tuija Muronen

Puurijärven ja Isosuon kansallispuistossa vieraspetojen pyynnillä on pitkät perinteet. Näin parannetaan lintujen pesimismahdollisuuksia.

Suomen riistakeskuksen ja Metsähallituksen Eräpalveluiden vieraspetohanke on tuonut pyyntiin uusia mahdollisuuksia. Puurijärven ja Isosuon kansallispuistoon ja sen ympäristöön on hankkeessa rajattu reilut 6 000 hehtaaria. Alueella pyritään vieraspetojen kannat laskemaan tehokkaalla pyynnillä mahdollisimman alas. Tavoitteena on turvata alueen linnustolle vieraspedoton pesimäaika.

Hankkeessa on mukana seitsemän paikallista metsästäjää ovat. He ovat pyytäneet alueella pitkään ja seuranneet alueen luontoa.

"Puurijärven alueen pyyntiryhmä on mukana oikealla asenteella ja kovalla ammattitaidolla. Hankkeessa mukana olevilla pyytäjillä on runsaasti erilaista koirakalustoa ja näkemystä myös loukkujen sijoittelusta", kertoo Metsähallituksen metsästyksen asiantuntija Harri Forsten. Hankkeen ensimmäisenä syksynä saaliiksi saatiin 44 supikoiraa ja kolmetoista minkkiä.

Toimivalla ja nykyaikaisella pyyntikalustolla voidaan merkittävästi vähentää työhön käytettyä aikaa. Puurijärven ja Isosuon kansallispuistoon on hankkeessa hankittu 25 minkkiloukkua, kymmenen loukkuhälyttimillä varustettua supikoiraloukkua ja viisi riistakameraa koirilla tapahtuvan supikoirapyynnin avuksi.

Pienpetopyyntiä tehdään linnuston vuoksi.

"Jos linnustollisesti arvokkaat kansallispuistot jäisivät vaille pyyntityötä, muodostuisi niistä pakopaikka haitallisille vieraspedoille. Se olisi karhunpalvelus alueen luonnolle", toteaa Metsähallituksen projektipäällikkö Mikko Toivola.

Puurijärvi kuuluu Suomen tärkeimpiin lintualueisiin ja Isosuo on linnustoltaan erittäin arvokas.

·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen: