Lintutornit taistelivat: Köyliössä havaittiin sata lajia

Uutiset

Kiikoisissa nähtiin muun muassa mustalintu ja mustakurkku-uikku.

Puurijärvi

Puurijärvi.

Tornien taisto kokosi jälleen bongareita leikkimieliseen kilpailuun. Ideana on havaita mahdollisimman monta lintulajia ja tehdä samalla lintuharrastusta tunnetuksi.

Säkylässä Vinnarin lintutornista Köyliössä havaittiin sata lajia. Sadan lajin raja rikkoutui yhteensä kahdeksassa paikassa. Vinnarin lintutorni oli ainoa sisämaassa.

Sarvonlahdella Säkylässä nähtiin 84 lajia. Kokemäellä Kärjenkallion saldo oli 74 lajia. Sastamalassa Keskistenjärvellä kirjattiin 59 lajia ja Kuosumaanjärvellä 54 lajia.

Mielenkiintoisia havaintoja ilmoitettiin. Säkylässä Vinnarissa näitä olivat valkoselkätikka ja lyhytnokkahanhi sekä Sarvonlahdella tilhi ja jalohaikara. Kokemäellä Kärjenkalliolla listattiin heinätavi ja hernekerttu sekä Sastamalassa Kuorsumaanjärvellä mustalintu ja mustakurkku-uikku.

Aamulla sää oli pakkasella. Päivällä elohopea kipusi kymmenen asteen tienoille.

Yleisö oli tervetullut seuraamaan kilpailua. Lähes kaikissa paikallisissa torneissa kävikin päivän aikana vierailijoita.

Paikallisten lintutornien tulokset

Säkylä, Köyliö, Vinnari (100 lajia)

Säkylä, Sarvonlahti (84 lajia)

Kokemäki, Puurijärvi, Kärjenkallio (74 lajia)

Sastamala, Keskistenjärvi (59 lajia)

Sastamala, Kiikoinen, Kuorsumaanjärvi (54 lajia)

Kaikki tulokset alueittain

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat