Huittisten Suontausta valittu Vuoden kyläksi Satakunnassa

Uutiset

Kokoon nähden erittäin runsas toiminta vakuutti tuomariston.

Suontausta, lintutorni

Lintutornilla Suontaustassa.

Satakunnassa Vuoden kyläksi on valittu Suontausta Huittisista. Kokoon nähden erittäin runsas toiminta vakuutti tuomariston.

Suontaustassa on noin kolmekymmentä asukasta. Suurin osa heistä osallistuu jollakin tavalla kylän toimintaan.

Kyläyhdistykseen ovat tervetulleita myös muualla asuvat. Sen jäsenmäärä onkin lähes kaksi kertaa kylän väkilukua suurempi.

Pienessä kylässä naapuriapu on aidosti voimissaan ja kylälle on nimetty turvahenkilö. Kyläyhdistys myös muistaa syntyneitä lapsia, pyöreitä täyttäviä sekä poisnukkuneita. Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä kyläyhdistys järjestää omia tapahtumia ja tekee yhteistyötä sekä muiden kyläyhdistysten että erilaisten muiden toimijoiden kanssa. Suontaustan kylästä on kirjoitettu kyläkirja ja kyläyhdistyksen toimintaa on vuosien varrella dokumentoitu kiitettävästi. Myös toiminnasta tiedottaminen tehdään hienolla tavalla.

"Suontaustassa on jo viime vuosisadan alusta asti tehty voimakasta yhdistystoimintaa ja se on antanut meille voimaa jatkaa aktiivista toimintaa tällekin vuosisadalle. Pieni kylä, mutta toisiaan tukeva, vahva auttamishalu ja yhdessä tekeminen on ollut suontaustalaisille aina kunnia-asia. Perinteitä halutaan kunnioittaa, mutta samalla tehdään rohkeasti myös uutta ja kehitetään asioita yhdessä", sanoo kyläyhdistyksen puheenjohtaja Helena Manninen.

Vuoden kylän valinnalla halutaan nostaa esiin Satakunnan kylien monipuolista asukastoimintaa sekä lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja näkyvyyttä. Tavoitteena on myös kannustaa kyliä jatkamaan arvokasta omaehtoista kehittämistyötä. Voittaja edustaa maakuntaa valtakunnallisessa kilpailussa.

Suontausta on Satakunnan 29. Vuoden kylä.

· · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat