Säkylässä pakastetaan hernettä yötäpäivää
"Tarkka aikataulu on todella tärkeää", paljastaa laadunvarmistuspäällikkö Marika Virtanen.
Herneen puinti on jälleen käynnissä. Kuluvalle kaudelle viljelypinta-alaa kasvatettiin.
Apetitin tehtaan satokausituotannon henkilöstö Säkylässä ja puintiryhmä työskentelevät yötäpäivää. Herneet siirtyvät pellolta pakkaseen noin kahdessa tunnissa.
Puintijärjestys päätetään näytteiden perusteella. Tavoitteena on puida kypsiä, mutta makeita herneitä.
"Satokausi ja pakastusprosessi ovat erittäin mielenkiintoinen kokonaisuus, jossa pienetkin asiat vaikuttavat ja tarkka aikataulu on todella tärkeää", paljastaa laadunvarmistuspäällikkö Marika Virtanen.
"Sateet tulivat herneen kannalta viime tipassa", kertoo viljelypäällikkö Gunta Cirule. Loppukaudelle toivotaan leppoisaa kesäsäätä.
Kotimaista hernettä lähtee myös vientiin.