Tiistai 10.12.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje

Säkylässä pakastetaan hernettä yötäpäivää

Uutiset

"Tarkka aikataulu on todella tärkeää", paljastaa laadunvarmistuspäällikkö Marika Virtanen.

Herneen puintia, herne, puimuri

Herneen puintia. Kuva: Apetit

Herneen puinti on jälleen käynnissä. Kuluvalle kaudelle viljelypinta-alaa kasvatettiin.

Apetitin tehtaan satokausituotannon henkilöstö Säkylässä ja puintiryhmä työskentelevät yötäpäivää. Herneet siirtyvät pellolta pakkaseen noin kahdessa tunnissa.

Puintijärjestys päätetään näytteiden perusteella. Tavoitteena on puida kypsiä, mutta makeita herneitä.

"Satokausi ja pakastusprosessi ovat erittäin mielenkiintoinen kokonaisuus, jossa pienetkin asiat vaikuttavat ja tarkka aikataulu on todella tärkeää", paljastaa laadunvarmistuspäällikkö Marika Virtanen.

"Sateet tulivat herneen kannalta viime tipassa", kertoo viljelypäällikkö Gunta Cirule. Loppukaudelle toivotaan leppoisaa kesäsäätä.

Kotimaista hernettä lähtee myös vientiin.

· ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

TILAA UUTISET SÄHKÖPOSTIISI

Ilmainen uutiskirje lähetetään pääsääntöisesti joka päivä klo 8. Tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi vahvistuslinkin. Jakelusta voit poistua milloin vain uutiskirjeestä löytyvällä linkillä.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen: