Teemme teknisiä päivityksiä. Häiriöt mahdollisia.

Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta meillä tehokkaasti ja edullisesti

Lauantai 9.12.2023 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje

Servin lainoittaminen valtuuston ratkaistavana: Kaupunginhallituksessa jätettiin eriävä mielipide

Uutiset

Yhtiöltä edellytetään muun muassa talouden tervehdyttämissuunnitelmaa.

Kari Kaaja

Kari Kaaja. Kuva: Sastamalan kaupungin nettilähetys

Sastamalassa käsiteltävänä on puolen miljoonan euron pääomalainan myöntäminen Serville. Kaupunki ostaa tytäryhtiöltään kaikki ruoka- ja puhtauspalvelunsa.

Yhtiön kannattavuus on laskenut viime vuosina. Taustalla ovat yleistä kustannuskehitystä alemmat hinnankorotukset omistajille ja vähentyneet myyntivolyymit. Korjaavista toimista huolimatta yhtiön tulos on edelleen jäämässä negatiiviseksi.

Kaupunginhallitus esittää pääomalainan myöntämistä. Lisäksi edellytetään, että yhtiö laatii talouden tervehdyttämissuunnitelman ja käynnistää tarvittavat toimenpiteet talouden tervehdyttämiseksi siten, että oma pääoma pysyy jatkossa positiivisena ja talous kannattavana nykyisellä asiakasmäärällä.

Kari Kaaja (kok.) esitti, että pääomalainaa ei myönnetä. "Ennen pääomituksen myöntämistä Servin pitää näyttää toimenpiteet, joilla taloutta oikaistaan. Onko henkilöstön määrä suhteessa liikevaihtoon oikea? Ulosmyynti lopetettava kokonaan", hän perusteli. Esitys raukesi kannattamattomana. Kaaja jätti päätökseen eriävän mielipiteen.

Asia on valtuuston päätettävänä.

· ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Seuraava:

    Edellinen: