Teemme teknisiä päivityksiä. Häiriöt mahdollisia.

Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta meillä tehokkaasti ja edullisesti

Lauantai 9.12.2023 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje

Huonoon kuntoon päässyt Koskenperkaajien muistomerkki purettiin Kokemäellä, työryhmä suunnitteli tulevaisuutta

Uutiset

Esillä on ollut myös lisätty todellisuus.

Kokemäki

Kokemäki.

Kokemäellä huonoon kuntoon päässyt Koskenperkaajien muistomerkki on purettu. Sen paikalle aseteltiin läheltä löytynyt tekstikivi.

Uutta muistomerkkiä on suunnitellut työryhmä. Se on kokouksissaan keskustellut alueen maisemoinnista, opastekyltistä ja patsaan pienoismallista. Esillä on ollut myös AR-todellisuuteen perustuva muistomerkki, jota lukio on valmistellut. Sitä voisi katsoa paikan päällä älylaitteen avulla.

Maisemointi sisältää kulkuväylän rakentamisen muistokivelle, muistokiven tekstien puhdistuksen, istutukset muistokiven ympärille, mahdolliset kiveykset ja laatoitukset sekä penkit alueelle.

Opastekylttiin lukion opiskelijat ovat työstäneet tekstiä Koskenperkaajien muistomerkistä ja koskenperkuun historiasta. Teksteistä he tekevät myös käännökset ruotsiksi ja englanniksi.

Kuvanveistäjä Heikki Häiväojan suunnittelema Koskenperkaajien muistomerkki valmistui vuonna 1974. Se sijaitsi Käräjätien varrella. Muistomerkki oli tehty betonista. Kunnostukseen haettiin avustuksia, mutta niitä ei myönnetty.

Aluetta tavoitellaan valmiiksi Kokemäki-päivään 25. toukokuuta mennessä.

·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Seuraava:

    Edellinen: